Kapten ja kauboi

Lennart Beat 20. oktoober 2006, 00:00

31 aastat tagasi avaldasid Elton ja Bernie Taupin autobiograafilise fantaasia "Captain Fantastic And The Brown Dirt Cowboy".

Lehekuulutuse kaudu tutvunud mehed kirjeldasid seal kuulsusrikkale perioodile eelnenud aegu ja EJ-fiilid peavad seda nende üheks paremaks albumiks üldse. Ja seda pärast plaate, mis sisaldasid klassikuid nagu Your Song, Rocket Man ja Candle In The Wind.

Ajastu märksõnad olid Vietnam, Watergate, Nixon ning EJ müügimaht oli 2 protsenti kogu maailma vinüülidest. Nõukogude Liidu raadiotel olid aga teised prioriteedid ja on ebatõenäoline, et uudis järjest siinkandis sensatsiooni tekitaks.

Pärast aastakümneid keskpäraseid väljaandeid vajaks kõikidest tegijatest just tema mahukat avalikku rehabiliteerimiskampaaniat.

Juba kolmandat korda sel sajandil on mees (Bernie ikka ka) oma parima perioodi tasemel. Puhas, kirglik ja elav muusika MTV-eelsest ajastust, mil kommertsil oli vähem võimalusi loojaid mõjutada. Hittideta, kuid väärikas sissekanne EJ pikka diskograafiasse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing