Caterpillari aktsia vabalanguses

Tõnis Oja 23. oktoober 2006, 00:00

Ehkki reedel Dow Jonesi tööstuskeskmine langes reedel 0,08 protsenti, jäi maailma enimjälgitav aktsiaindeks siiski ülespoole psühholoogiliselt olulist 12 000 punkti taset.

Viimase kahe nädala jooksul pea igal kauplemispäeval uusi rekordeid püstitanud Dow Jonesi tööstuskeskmisele sai reedel saatuslikuks ekskavaatorite, buldooserite, tõstukite jne valmistaja Caterpillar, kelle toodangut on ka meie ehitusplatsidel üha rohkem ja rohkem näha. Nimelt teatas Dow' koosseisu kuuluv ettevõte, et sai kolmandas kvartalis oodatust vähem kasumit. Lisaks kardab tööstusettevõte majanduskasvu aeglustumist ning prognoosib käibe kasvuks järgmisel aastal null kuni viis ning kasumi kasvuks null kuni 10 protsenti. Aktsia hind reageeris 14,5protsendilise kukkumisega 59 dollarini.

Ajalehe The Wall Street Journal teatel pole selle ettevõtte aktsia ühel päeval nii palju kukkunud viimase 19 aasta jooksul ja see on suurim Dow komponentaktsia kukkumine pärast 2004. aasta septembrit, mil farmaatsiagigandi Merck aktsia kukkus 27 protsenti, kui Merck oli sunnitud võtma tagasi valuvaigisti Vioxx. Investeerimisfirma The Williams aktsiaturgude juht Stephen Carl sõnas uudisteagentuurile Reuters, et Caterpillari hinna vabalangus võttis Dow'lt 60 kuni 70 punkti.

Dow'l aitasid tõusta Scotchi kleeplindi valmistaja 3M, mille aktsia kallines 2,7 protsenti, ja Coca-Cola, mille hind hüppas koguni 4,1 protsendi võrra, 52 nädala kõrgeimale tasemele ehk 46,73 dollarini.

Investeerimispank Merrill Lynch, mis on ettevõttele andnud ostusoovituse, lisas selle Focus 1 nimekirja.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing