• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aeglane kasv pidurdas aktsiaid

  Eile börside avanemise järel liikus USA aktsiaturg vaikselt alla. Reedel toimus USAs pea kahe kuu suurim päevane aktsiahindade langus.
  Investorid kardavad, et majanduse mitme aasta aeglaseima kasvutempo valguses võivad analüütikute ootused ettevõtete majanduskasvule olla liiga optimistlikud.
  "Inimesed, kes on hiljuti ajanud turu üles, võivad saada lühikeses perspektiivis ettevõtete kasumikasvu aeglustumise tõttu pettumuse osaliseks," ütles Riley Asset Managementi investeerimisjuht Ned Riley Bloombergile. "Oleme õnnega koos, kui tuleval aastal kasvavad ettevõtete kasumid kuus või seitse protsenti." Enne reedest langust oli Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgunud neljandat päeva järjest uuel kõigi aegade kõrgemal tasemel. Dow langes reedel 0,6 protsenti, 12 090,26 punktini.
  USA majandus kasvas III kvartalis aastataguse ajaga võrreldes vaid 1,6protsendises tempos. Analüütikud ootasid majanduskasvuks kaks protsenti. "Investorid räägivad, et näed, majanduskasv tuli oodatust natuke nigelam. Võib-olla peaks võtma seda kui märki ja müüma natuke aktsiaid," ütles JPMorgan Private Banki aktsiastrateeg Jack Caffrey. "Tagasilöök polnud tõesti üllatav."
  Thomson Financiali analüütikute küsitluse põhjal ootavad viimased tuleva aasta esimese kvartali S&P 500 indeksisse kuuluvatelt ettevõtetelt 8,4protsendist kasumikasvu. See lõhuks ettevõtete kasumi 14 kvartalit jutti kestnud vähemalt kümneprotsendise kasvutsükli.
  Wal-Marti USA poed näitasid oktoobris kõigest 0,5protsendist käibekasvu, mis on aeglaseim kasv alates 2004. aastast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.