• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tenniseoskus tuleb ärile kasuks

  Äris ja poliitikas räägitakse tähtsamad jutud tihti suitsunurgas või saunalaval. Mida aga teha, kui sigareti pahvimine vastumeelt on või kaseviht ei peibuta? Tuleb ära õppida elementaarsed tennisetõed ja minna õigete inimestega mängima, kirjutas ajakiri Saldo.

  Eesti Tennise Liidu asepresident Reet Hääl peab äritennist täiesti aktsepteeritavaks praktikaks. Ise ei ole teise liiga esireket vastasele kunagi meelega, mingi parema eesmärgi nimel alla jäänud. "See ei käi mängu põhimõtetega kokku," selgitab ta. "Ette alla anda või võit kätte mängida ei ole ilus. Kui oled vastasest tugevam ja lubad tal võita, ei austa sa vastast," leiab Hääl.
  Äritennises peavad Reet Hääle sõnul mõlemad pooled mängida oskama. "Ja parem oleks, kui enam-vähem võrdsel tasemel," täpsustab ta. Suur tasemevahe võib hilisemaid suhteid valel moel mõjutada.
  "Kui ikka vastasele 6:0 ära teed ja siis lähed lepingut allkirjastama..." seab Eesti Liisingühingute Liidu tegevdirektor Reet Hääl ülekaaluka võidu mõttekuse kahtluse alla. "Pigem nauditakse mängu ja siis räägitakse asjast," selgitab ta suhtetennise tavalist käiku. Reeglina toimub jutuajamine riietusruumis, vahel räägitakse ka platsi ääres.
  Audentes ASi juhatuse esimees Ahto Orav kinnitab, et aktiivsete inimeste puhul käib tennisega kahtlemata kaasas ka suhete ja äri osa. "Ise pean end väga nõrga keskmise tasemega mängijaks," hindab Orav. Kuid nendib samas, et nn kohustuslikku kaotust on elus vähem oluliste asjade tõttu ette tulnud küll ning on tallegi viisakusest kaotatud.
  Kui parajasti pole silmapiiril magusat lepingut, siis mängitakse ka pisemate boonuste peale. "Reeglina maksab kaotaja ning see teeb mängu põnevamaks," möönab Ahto Orav.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.