ÄP 5 aastat tagasi: Eesti majandusvabadus hinnati neljandaks

ÄP 13. november 2006, 00:00

12. novembril 2001 avaldasid World Heritage Foundation ja ajaleht Wall Street Journal maailma riikide majandusvabaduse indeksi, mille järgi Eesti on kõige vabama turumajandusega riikide hulgas. 156 riigi pingereas sai Eesti neljanda koha, tõustes aastaga kümme kohta.

Kaheksandat aastat ilmuv indeks on tõhus käsiraamat kõigile välismaal äri ajavatele ettevõtjatele, mis annab kiire ülevaate riikide kaubanduspoliitikast, välisinvesteeringute kohtlemisest, valitsuse rollist majanduses, pangandusest ja rahapoliitikast, musta turu osakaalust jms.

Selle indeksi järgi on hinne Eesti majandusele - vaba.

Hetkeseis: Eesti püsib kõige vabama turumajandusega riikide esikümnes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing