ÄP fototoimetus • 12. november 2006 kell 22:00

ÄP 5 aastat tagasi: Eesti majandusvabadus hinnati neljandaks

12. novembril 2001 avaldasid World Heritage Foundation ja ajaleht Wall Street Journal maailma riikide majandusvabaduse indeksi, mille järgi Eesti on kõige vabama turumajandusega riikide hulgas. 156 riigi pingereas sai Eesti neljanda koha, tõustes aastaga kümme kohta.

Kaheksandat aastat ilmuv indeks on tõhus käsiraamat kõigile välismaal äri ajavatele ettevõtjatele, mis annab kiire ülevaate riikide kaubanduspoliitikast, välisinvesteeringute kohtlemisest, valitsuse rollist majanduses, pangandusest ja rahapoliitikast, musta turu osakaalust jms.

Selle indeksi järgi on hinne Eesti majandusele - vaba.

Hetkeseis: Eesti püsib kõige vabama turumajandusega riikide esikümnes.

Autor: ÄP

Hetkel kuum