• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vilets ehituskvaliteet ajab tellija ja ehitusfirma tülli

  Vastavalt ehitusseadusele vastutab ehitaja ehitise kvaliteedi eest kaks aastat. "Oluline on, et viga ilmneks garantiiaja jooksul. Ehitaja ei vabane vastutusest, kui ta puudust garantiiaja jooksul ei kõrvalda," selgitab advokaadibüroo Tehver & Partnerid vandeadvokaat Kristina Uuetoa-Tepper.
  Jõelähtme vallas Ruu külas elava Hannes Adusoni seletusel kulges tema EKO100 tüüpmaja ehitus alguses üldiselt sujuvalt. Kuid vead ilmnesid juba ehitamise käigus ning veel garantiiajalgi.
  Samas läheb nende kõrvaldamine EKO Majal üle kivide ja kändude, ehkki majaomanik ise on firmat vigadest pidevalt teavitanud.
  Juba ehituse käigus olevat ehitajad Adusoni väitel unustanud valada hoone terrassi vundamendi, mis aga tulnuks teha koos ülejäänud plaatvundamendiga. Vundamendi tegid ehitajad mais 2004.
  Majas elades avastas Aduson, et kõigile akendele olid tuulutusklapid panemata jäänud. Lisaks käib osa aknaid vastu raame, paigaldamata jäetud terrassiakna pleki tõttu sajab aga vihm seina sisse.
  EKO Majad OÜ juhataja Arvo Pihl usub, et aknaplekk võis kaduma minna ekspluatatsiooni käigus. "Minu andmetel on Aduson alla kirjutanud kõigile vastuvõtuaktidele," lisab ta.
  Samuti hakkas maja laudadest välisvooder Adusoni kinnitusel seintest irduma ja värv pragunema. "Teavitasin sellest ka ehitusfirmat, kes tuli kohale ja lihtsalt värvis pragunenud ja katkised lauad üle," imestab Aduson. "Selge, et fassaadilauad hakkavad mängima - see on normaalne. Garantii jooksul tulebki neid välja vahetada," leiab Pihl. Tema sõnul ei lasknud Aduson 2005. aasta detsembris firmat objektile kirjavahetusest hoolimata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.