• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinki müüvad Eesti erainvestorid

  Tallinna börsil kaubeldi reedel enim Tallinki aktsiaga, mille hind jäi neljapäevase sulgemishinna tasemele.
  Väärtpaberi 33,5 mln krooni suuruse käibe viisid üles mitmed plokktehingud, millest suurim oli 210 000 aktsiaga.
  Novembri kuuga on Tallinki aktsia hind langenud 3,7 protsenti. Tundub, et aktsiaid müüvad põhiliselt Eesti erainvestorid. Väärtpaberikeskuse andmetest selgub, et nii Eesti juriidiliste kui ka füüsiliste isikute osalus Tallinkis on 1. detsembriks langenud ühe kuuga 0,15 protsendipunkti võrra, 55,85 protsendini. Esialgu võib see ju tunduda tühine osa, aga kui mõelda, et see 0,15 protsenti tähendab 13-15 miljonit krooni, ei olegi see enam nii väike summa. Igatahes on sellest piisanud, et Tallinki turuväärtus langeks kuuga poole miljardi krooni võrra. Eesti eraisikutest Tallinki aktsionäride arv langes kuuga 300 võrra, 12 179ni, ning just eraisikute arvelt on eestlaste osalus laevafirmas vähenenud. Eesti juriidiliste isikute kontode arv kahanes samal ajal 71 võrra, 1317ni.
  Selle nädala lõpul möödub täpselt aasta Tallinki minekust Tallinna börsile. Ettevõtte esmaemissioonil märkis toona aktsiaid 17 114 Eesti eraisikut, mis tähendab, et kolmandik nendest on juba aktsiad maha müünud. Pole ka midagi imestada, sest aktsia hind on kahanenud viiendiku võrra, olles vahepeal emissioonihinnast isegi enam kui kolmandiku võrra odavam.
  Suurim kukkuja oli neljapäeva õhtul pärast tööpäeva lõppu majandustulemused avaldanud Kalev, mille aktsia hind langes 7,7 protsenti, 24,25 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.