Tallinki müüvad Eesti erainvestorid

Tõnis Oja 04. detsember 2006, 00:00

Tallinna börsil kaubeldi reedel enim Tallinki aktsiaga, mille hind jäi neljapäevase sulgemishinna tasemele.

Väärtpaberi 33,5 mln krooni suuruse käibe viisid üles mitmed plokktehingud, millest suurim oli 210 000 aktsiaga.

Novembri kuuga on Tallinki aktsia hind langenud 3,7 protsenti. Tundub, et aktsiaid müüvad põhiliselt Eesti erainvestorid. Väärtpaberikeskuse andmetest selgub, et nii Eesti juriidiliste kui ka füüsiliste isikute osalus Tallinkis on 1. detsembriks langenud ühe kuuga 0,15 protsendipunkti võrra, 55,85 protsendini. Esialgu võib see ju tunduda tühine osa, aga kui mõelda, et see 0,15 protsenti tähendab 13-15 miljonit krooni, ei olegi see enam nii väike summa. Igatahes on sellest piisanud, et Tallinki turuväärtus langeks kuuga poole miljardi krooni võrra. Eesti eraisikutest Tallinki aktsionäride arv langes kuuga 300 võrra, 12 179ni, ning just eraisikute arvelt on eestlaste osalus laevafirmas vähenenud. Eesti juriidiliste isikute kontode arv kahanes samal ajal 71 võrra, 1317ni.

Selle nädala lõpul möödub täpselt aasta Tallinki minekust Tallinna börsile. Ettevõtte esmaemissioonil märkis toona aktsiaid 17 114 Eesti eraisikut, mis tähendab, et kolmandik nendest on juba aktsiad maha müünud. Pole ka midagi imestada, sest aktsia hind on kahanenud viiendiku võrra, olles vahepeal emissioonihinnast isegi enam kui kolmandiku võrra odavam.

Suurim kukkuja oli neljapäeva õhtul pärast tööpäeva lõppu majandustulemused avaldanud Kalev, mille aktsia hind langes 7,7 protsenti, 24,25 kroonini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing