Liis Kängsepp • 4. detsember 2006 kell 22:00

Lootsmann jääb paika kohtu otsuseni

Riigikogu liikmed Eiki Nestor ja Jüri Tamm esitasid eile Õunapuule järelepärimise, kas ja millal kavatseb ta valitsusele teha ettepaneku vabastada Värner Lootsmann Harju maavanema kohalt.

"Ei tasu asjaga kiirustada. Ärge rebige minult välja seda, mida ma täna veel ei tee," ütles Õunapuu. Ta sõnas korduvalt, et kuna Lootsmann on kapo otsuse kohtusse kaevanud, ei saa võtta seisukohta enne, kui kohus on oma töö lõpetanud. Minister tunnistas Riigikogus, et ta ei ole Lootsmanniga juhtunust rääkinud, kuna pole pidanud seda vajalikuks.

"Vägisi tekib tunne, et Keskerakonna ja Rahvaliidu koostöölepingus on salaprotokoll, kuhu on kuldsete tähtedega kirjutatud, et ükskõik, mis juhtub, Lootsmanni keegi ei puutu," võttis minister Õunapuu esinemise Riigikogus kokku Eiki Nestor.

Riigikogu liikmed viitasid ministrilt aru pärides korduvalt, et tegemist on JOKK-situatsiooniga.

Lootsmanni ennast polnud eile võimalik tabada.

Hetkel kuum