• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Linn tahab raudteelt tasuta hinnalist krunti

  "Raudtee uus omanik (riik - toim.) võiks ise otsustada, mis ta selle parklaga teeb. Ei ole välistatud, et riik võtab parkla aktsiakapitalist välja ja annab linnale tasuta," ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas eile pärast läbirääkimisi Eesti Raudtee juhtidega.
  Aas ootab otsuse muutumist siis, kui riik määrab Eesti Raudteele uue nõukogu.
  Kuigi parklat müüva Arco Vara kinnisvarabüroo maakler Rünno Sülg sõnas hiljuti, et üks loogilisemaid enampakkumisel osalejaid ja selle võitjaid võiks olla kõrval paikneva krundi omanik Tallinn, ei soovi linn selle eest raha välja käia.
  "Linnal oleks imelik hakata enampakkumisel osalema," kommenteeris Aas.
  Eesti Raudtee seisukoht parkla kinkimise suhtes oli eile aga kindel "ei".
  "Eesti Raudtee on aktsiaselts, mille juhatuse seadusest tulenev kohustus on omanikele, sõltumata nende päritolust, tulu teenida. Seetõttu ei saa Suurtüki tänava kinnistu kellelegi tasuta üleandmisest juttugi olla," kommenteeris ettevõte.
  Otsus ei pruugi tõesti kokku minna Eesti Raudtee ärihuvidega, kuna müügiprotsessiks on juba praegu kulutusi tehtud. Tallinn on nende kulutuste üle nõus ka läbirääkimisi pidama, lausus Aas.
  Tallinnale kuulub praegu Eesti Raudtee kõrval asuv paarihektariline n-ö Skoone bastioni maalahmakas, mille arendamist vaadatakse koos Eesti Raudtee parklaga.
  "See (Eesti Raudtee krunt - toim.) ei ole äriobjekt. Meie kindel põhimõte on, et Skoone bastioni külg oleks avatud," sõnas Aas, kelle sõnul on pakkumine spekulatiivne, kuna linn nagunii krundile midagi ehitada ei luba.
  Praeguse detailplaneeringu järgi on alale kavandatud kämpinguid ja spordiväljakuid.
  Vanalinna piiril asuv Suurtüki tänava autoparkla on enampakkumisel alghinnaga 50 miljonit krooni. Eesti Raudteele kuulub seal maad umbes 9500 ruutmeetrit, mis teeb hinnaks 4500 krooni ruutmeeter.
  Peale selle on Eesti Raudtee pannud hiljuti enampakkumisele Pika tänava esindushoone ja Telliskivi tänava administratiivhoone.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Disney toob Eestisse oma voogedastusteenuse
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.