• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ericsson šoppas USAs

  Ericsson ostis 2,1 mld dollari (25 miljardi krooni) eest USA ruuteritootja Redbaki. Ruuteritootja aktsia hind hüppas eile börsipäeva algul ligi 18 protsenti, 24,97 dollarini. Ericssoni aktsia hind tõusis 1,5 protsenti, 27,95 Rootsi kroonini.
  USA ettevõtjad on sel aastal teada andnud 1,73 triljoni dollari väärtuses ettevõtete liitumis- ja ülevõtmistehingutest, lüües sellega kuue aasta tagust 1,63 triljoni dollarilist rekordit.
  Tai börs, mis üleeile suurejooneliselt kukkus, tegi eile suure osa kaotusest tagasi. Aktsiaindeks rühkis üles 11,2 protsenti, 691,55 punktini. Keskpanga regulatsioon, mis nõudis osa investeeritava summa külmutamist keskpangas, tühistati aktsiate osas, kuid jäeti jõusse võlakirjade ja kinnisvara osas. Täiesti hämmastav, kuidas keskpank suudab korda saata börsil suurema hävingu kui mõne kuu eest toimunud sõjaline riigipööre.
  Eilsest börsi liikumisest aga nähtub, et spekulantidel oli ummisjalu kiire turule tagasi tormamisega.
  Asjakohane peaks olema siinkohal tuletada meelde Warren Buffetti iidoli Ben Grahami ütlust "Wall Street learns nothing and forgets everything" ("Wall Street ei õpi midagi ja unustab kõik"). Seekord õnnestus unustamine eriti kähku.
  Üleeile hävis Tai börsil 23 miljardi dollari jagu investorite vara. Bloombergi andmetel on Tai ettevõtete aktsiad Aasias ühed odavamad, aktsiaturu P/E suhe on vaid 9,5 korda.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.