Ericsson šoppas USAs

ÄP 21. detsember 2006, 00:00

Ericsson ostis 2,1 mld dollari (25 miljardi krooni) eest USA ruuteritootja Redbaki. Ruuteritootja aktsia hind hüppas eile börsipäeva algul ligi 18 protsenti, 24,97 dollarini. Ericssoni aktsia hind tõusis 1,5 protsenti, 27,95 Rootsi kroonini.

USA ettevõtjad on sel aastal teada andnud 1,73 triljoni dollari väärtuses ettevõtete liitumis- ja ülevõtmistehingutest, lüües sellega kuue aasta tagust 1,63 triljoni dollarilist rekordit.

Tai börs, mis üleeile suurejooneliselt kukkus, tegi eile suure osa kaotusest tagasi. Aktsiaindeks rühkis üles 11,2 protsenti, 691,55 punktini. Keskpanga regulatsioon, mis nõudis osa investeeritava summa külmutamist keskpangas, tühistati aktsiate osas, kuid jäeti jõusse võlakirjade ja kinnisvara osas. Täiesti hämmastav, kuidas keskpank suudab korda saata börsil suurema hävingu kui mõne kuu eest toimunud sõjaline riigipööre.

Eilsest börsi liikumisest aga nähtub, et spekulantidel oli ummisjalu kiire turule tagasi tormamisega.

Asjakohane peaks olema siinkohal tuletada meelde Warren Buffetti iidoli Ben Grahami ütlust "Wall Street learns nothing and forgets everything" ("Wall Street ei õpi midagi ja unustab kõik"). Seekord õnnestus unustamine eriti kähku.

Üleeile hävis Tai börsil 23 miljardi dollari jagu investorite vara. Bloombergi andmetel on Tai ettevõtete aktsiad Aasias ühed odavamad, aktsiaturu P/E suhe on vaid 9,5 korda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing