• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa graatsia - Audi TT

  Mul üks sõber nägi seda autot ja pahvatas kohe - uih, see on ju naistekas. Tõstsin näpu ja hakkasin vaidlema ja võitsin vaidluse, sest oleks lollus meestele nii ilusat ja head autot keelata, nagu on seda Audi TT.
  Välimuselt on jäädud eelmise auto kontseptsiooni juurde ehk ümarad jooned domineerivad. Tegelikult mitte ainult, sest kui vaadata, kui kauni ja graatsilise joonega on kujundatud tuled ja küljejoon, võib kogu autot pidada kergelt itaallaslikuks. Miks nii?
  Lihtne, Itaalia disainerite tehtud autod on lihtsalt teistest ilusamad ja sinna pole midagi parata. Audi TT graatsiaga on küll jõutud vägagi lähedale sellele, mida saapamaa disainerid teevad, ja ka temperamenti on selles autos küllaga.
  Tegelikkus on muidugi see, et Itaalia disaineritelt on mõningaid nippe varastatud küll. Näiteks võib tuua kas või pimedas väga ilusad 3D tagatuled.
  Sisu on nagu TT-l ikka ehk väike. Tagumine iste on nagu ka eelmisel mudelil täiesti olemas, kuid samas täiesti mõttetu. Asi selles, et seal on küll kaks kohta, kuid kellele?
  Pigem peaks küsima, millele, sest peale käekoti sinna just midagi ei pane. Võib ju oletada, et selline 2+2-istmete seade aitab kindlustuskulusid maas hoida, sest neljakohalise auto kindlustus on ikka odavam kui kahekohalise sportauto oma.
  Muidu on kõik käe-jala juures ja mingit nurinat minu suust TT pihta ei tule. Mingeid igavaid Audi pereautode sisustuselemente kah õnneks laenatud pole ja kõik on mõnus, tahaks isegi öelda, et sportlik. Kadunud on alumiiniumist keskkonsooli elemendid, millest on isegi kohati kahju, sest need rõhutasid sportauto olemust, kuid samas on lisandunud rohkem mugavust.
  Proovida antud TT-l oli kaheliitrine turbomootor, mille kakssada hobujõudu vedasid väikest alumiinium-Audit vägagi hästi edasi.
  Kohati oli kuulda ka turbovilet, kuid nüüd on koht, kus hakkan kiitma Audi insenere. Nimelt on summuti ehitatud sportautole kohaselt lärmakas. Proovisõidumasinal oli ka S-Tronicu automaatkäigukast. Viimase kohta on mul küll ainult ülivõrdes väljendid, sest ma ei ole paremat automaatkäigukasti proovida saanud kui sel autol.
  Isegi labad rooli taga töötasid nagu mõte ja pööreteosuti armatuuris viskles edasi-tagasi nagu käsu peale. Pöidlad püsti selle auto ja tema tehnika peale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Endine minister: kui me toidutootjaid ja põllumehi ei aita, tulevad pankrotid
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Helsingi börsil käib valus langus
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.