Kuhu asetuks Ekspress börsil?

Romet Kreek 26. märts 2007, 00:00

Kui võrrelda Ekspress Grupi aktsia hinna ja kasumi suhet juba Tallinna börsil olevate kodumaiste ettevõtete omadega, peab märkima, et aktsia pole kallis ega odav.

Ekspressist on kallimad näiteks Olympic EG, Baltika, PTA Grupp, Starman, Harju Elekter ja Tallinna Vesi, kui arvestada emissiooni käigus lisanduvate aktsiate puhul Ekspressi hinna ja kasumi suhteks 19,6 - kõrgeima pakkumishinna juures tuleb selline number.

Meediakompaniist odavamad (Ekspressi hinna ja kasumi suhe madalamalt pakkumishinnalt 16,4) on Tallink, Merko Ehitus, Norma, Eesti Telekom ja Eesti Ehitus.

Nende hinnangute vahele ehk kusagil Eesti Ekspressiga samas vahemikus on Viisnurk, Saku Õlletehas ja Tallinna Kaubamaja.

Reedesest päevast on vahest tähelepanuväärsem see, et Olympicu aktsia hind jätkas tõusu. Aktsia hind kerkis 3,7 protsendi võrra, 158,97 krooni ehk 10,16 euroni. Praktiliselt iga teine tehing börsi toimus selle aktsiaga.

Eesti Telekomiga samas valdkonnas Leedus tegutseva TEO LT aktsia hind langes 0,4 protsendi võrra, 2,78 litini. Ettevõte pidi kandma suuri kahjusid, kuna praktiliselt kogu Leedu jäi päevasel ajal neljaks tunniks internetiühenduseta. Ka Vilniuse börsil oli tavapärasest vaiksem päev - ei saanud ju kunded anda maaklerfirmadele interneti teel tehingukorraldusi.

Muide - kas teate, mida teha, kui tahate tehingut teha ja internetiühendus on maas? Tasub mõelda tehnoloogiariskidele. On teil telefonipanga number käepärast? See muidugi ei tähenda veel seda, et pank, maaklerfirma või börs suudaks kriitilisel tunnil tingimata töötada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing