Hullu lehma tõbi pidurdab transporti

ÄP 30. mai 2007, 00:00

Nii importöör kui ka autovedajad pole sellest aga tihtilugu teadlikud, mistõttu tuleb aeg-ajalt veiselihakoormad Eesti piirilt tagasi saata. Et selliseid olukordi vältida, tuleb importööril eelnevalt taotleda veterinaarkontrolli piiriinspektsioonist sisseveoluba, kus on vaja ära näidata ka kauba päritolumaa. Kui selles riigis on viimase viie aasta jooksul registreeritud hullu lehma taudi, siis importöör sealt veise sissetoomise luba ei saa.

Kuigi Eestisse on lubatud veiseliha tuua peamiselt vaid Skandinaaviast, Lätist, Poolast ja Leedust, oli Äripäeva tehtud küsitluse põhjal mõni ekspediitor valmis täiskoorma veiseliha vedama ka Suurbritanniast. Veohind on 48 000 krooni ja kaup on 7-8 päevaga Eestis.

Tänasel päeval on hullu lehma tõbi õnneks möödanik ning transpordisektoril üks mure vähem.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing