Üks küsimus

Catlin Vatsel 18. juuni 2007, 00:00

Me püüame alati lähtuda konkreetsest projektist, võrreldes hindamisakti ja tehingu summat. Üldjuhul arvestame madalamat väärtust. Kui tehingu väärtus on madalam turuväärtusest, siis arvestame ostu-müügi hinda. Madalamast hinnast lähtudes ennetame probleemi, et võetakse rohkem laenu, kui on tagatist. Erandina võib siinkohal tuua näiteks olukorra, kus on tegemist perekonnasisese tehinguga, mille puhul mõlemad pooled on kokku leppinud eri hinna. Sellisel juhul lähtume me hindamisaktist.

Kuna notariaalsesse asjaõiguslepingusse läheb kirja õige hind, mille pealt kliendid maksavad makse ning mille vastavust pank väga täpselt kontrollib, ei ole ostjal mõtet näidata notaris kõrgemat hinda, kuna ta maksaks siis ka rohkem makse.

DnB NORD Pank teeb koostööd kinnisvarahindajatega, keda me usaldame ja kellega vajadusel peame ka nõu. Antud turusituatsioonis oleme nõus, et peaks tõepoolest kaaluma võimalust hindamisaktide kehtivust lühendada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing