Kaks nädalat aega raha taotlemiseks

ÄP 21. august 2007, 00:00

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) vahendatava toetuse eesmärk on ajakohastada siseveekogudel püüdvate kalalaevade töötingimusi ja tööohutust ning püütud kala kvaliteeti.

PRIA kalandustoetuste büroo juhataja Piret Ilvese sõnul tasub kõigil kriteeriumitele vastavatel ettevõtjatel kindlasti taotlus esitada, sest 2007. aastal on veel viimast korda võimalik uusi siseveekogudes püüdvaid kalalaevu toetuse abiga osta ja ehitada.

Järgmisel programmperioodil Euroopa Kalandusfondist uute sisevete kalalaevade ostmist ja ehitamist enam ei toetata.

Toetust saavad taotleda äriregistrisse kantud vähemalt aasta tegutsenud ettevõtjad, kes omavad kehtivat kaluri kalapüügiluba püügiks siseveekogudel ning kelle kalalaev on registreeritud, või uue laeva ostmise või ehitamise korral registreeritakse investeeringujärgselt kalalaevade riiklikus registris.

Ühe taotleja kohta hüvitatakse kuni 50 protsenti investeeringu abikõlblikust maksumusest, kuid mitte rohkem kui 500 000 krooni aastas. Kokku on eelarves selle toetuse jaoks veel ligikaudu 7 miljonit krooni.

Investeeringu tegemist tõendavad kuludokumendid tuleb esitada PRIA keskusesse hiljemalt 31. maiks 2008.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing