Väikekaupmees nõuab Kalevilt 100 000 krooni

Anne Oja 05. september 2007, 00:00

Harju maakohus oli istungi määranud eile hommikuks. Esmaspäeval palus Kalev, et nad saaksid vastata vaidlust puudutavatele küsimustele eile hommikul. aripaev.ee küsis selgitust, mis võlaga tegu on ja miks pole Kalev kohtu kaudu nõutavat summat tasunud.

Pärast kohtuistungit edastas Kalevi jurist Allan Viirma: "Vastavalt Tallinna börsi reglemendile saab emitent kohtuvaidluste kohta infot edastada börsi infosüsteemi vahendusel, et oleks tagatud kõigi investorite võrdne kohtlemine börsiettevõtte kohta andmete avaldamisel. Seetõttu ei ole meil võimalik teemat meediaväljaannetele pikemalt kommenteerida."

Ida-Viru maakohus kuulutas Annikomi pankroti välja 2004. aastal. Firma pankrotihaldur Robert Sprengk ütles, et nad nõuavad raha Kalevilt, kuna Kalev omandas 2003. aastal Annikomile võlgu olnud küpsisetootja ASi Järle.

"Ma arvan, et see nõue oli neile üllatus," ütles Sprengk. Tema sõnul väitis Kalev kohtule, et nad on niigi palju Järle võlgu kinni maksnud. Kõige suurema summa maksis Kalev Maapanga pankrotipessa.

Võlg tekkis aastail 2000-2002, kui Järle rentis Annikomilt kaupluseruume. "AS Annikom oli likvideerimisel, 2001. aastal kuulutati välja pankrot ning sellel ajal ei esitanud likvideerijad ja eelmine pankrotihaldur raamatupidamise puudulikkuse tõttu ASile Järle arveid rendi tasumiseks," selgitas Sprengk. "Arve selle perioodi eest esitati alles raamatupidamise korrastamise tulemusena 2005. aastal. Siis oli ASi Järle ärinimi muudetud ja uueks ärinimeks sai AS Kalev Jõhvi Tootmine."

Kalev keeldus aga Järle võlga tasumast, kuna oli enda sõnul teinud tasaarvelduse - maksnud Annikomi eest ära võla Maapangale. "Kohtus on vaidlus, kas pankrotimenetluses on selline tasaarvestus lubatav. Pooled ei vaidle asjaolude üle, tegemist on õigusliku vaidlusega. Kui üks pooltest ei oleks pankrotis, oleks ASi Kalev Jõhvi Tootmine seisukoht õigustatud ja tasaarvestus kehtiks," lisas Sprengk.

Kohtuotsus Annikomi ja Kalevi vaidluses tuleb 14. septembril.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing