India ruupia härgab

Romet Kreek 05. oktoober 2007, 00:00

India ruupia kallines eile USA dollari suhtes enam kui üheksa aasta tugevaima tasemeni. Valuutakauplejad arvestavad sellega, et Aasia suuruselt neljas majandus suudab meelitada aktsiatesse kopsaka raha.

Nõnda suur pole India ettevõtete aktsiaid ostvate välisinvestorite ülekaal müüjate suhtes varem olnud. Sel aastal on aktsiatesse voolanud 13,6 miljardit dollarit. Üleeile tõusis India börs kümnendat börsipäeva jutti, kuid eile andis indeks veidi järele.

"Ruupia elab oma elu," ütles ING Vysya Banki asepresident ja rahaturuüksuse juht R. K. Gurumurthy. "Aktsiakorrektsioon tooks ruupiale lühiajalise tagasilöögi, kuid pikaajaline trend on tugevama ruupia poole."

Ruupia kallines dollari vastu 9,49ni, mis on kõrgeim kurss pärast 3. aprilli 1998.

India majandus kasvas aastas 9,4% - pea 20 aasta kiireimas tempos.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing