Dollarile üle pika aja hea nädal

Romet Kreek 08. oktoober 2007, 00:00

USA dollarile oli läinud nädal üle pika aja üks hea tõusunädal.

Jeeni vastu oli dollarile enam kui aasta parim nädal, euro vastu enam kui kuu aja parim nädal. Kauplejad vähendasid panuseid ootusel, et USA keskpank sel kuul intressi kärbiks. Rahandusministrid võivad 8. oktoobril Luksemburgis toimuval tippkohtumisel arutada Euroopa Keskpanga (EKP) võimalikku dollariostu (eurode müüki). Euroopa poliitikud on mures euro tugevnemise pärast.

Loodan, et EKP ei hakka siiski juurde ostma dollareid, mida tal on niigi juba enam kui küllalt. Kui EKP ostaks dollareid, saaksid Aasia keskpangad soodsa võimaluse vabaneda suures ulatuses dollaritest ning EKP-le jääks musta notsu roll, kes istub suure hulga väärtust kaotavate dollarite otsas.

Analüütikute arvates nägid inimesed USA majanduse väljavaateid varem liiga tumedates toonides.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing