Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ELi tarbijakaitse nõuab õigeid lennupiletite hindu internetis

  Eestis on luubi alla võetud 26 veebilehekülge. "Kontrollitute seas olid nii lennuettevõtjad kui ka reisifirmad ja meie hinnangul ei ähvarda praegu neist ühtegi veel sulgemine. Konkreetsete ettevõtete nimesid praegu siiski välja ei tooks, sest ettevõtted on näidanud üles koostöövalmidust ja asunud tarbijakaitseameti esitatud nõudeid täitma," kommenteeris aripaev.ee-le tarbijakaitseameti pressiesindaja Evelin Koppel.
  "Estonian Airi leht läbis kevadel tarbijakaitseameti kontrolli," lausus Estonian Airi PR-juht Ilona Eskelinen. "Amet kinnitas, et Estonian Airi kodulehel lennupileteid puudutav info on vastavuses kõigi kehtestatud nõuetega. Usume, et tarbijakaitseamet käsitleb kõigi lennufirmade kodulehti võrdse põhjalikkusega."
  Eelmisel kuul märkis Hispaania tarbijakaitseametnik, et avastas eksitavat informatsiooni seitsmel kaheteistkümnest lennupileteid müüvast kodulehest, kaasa arvatud Ryanair, mis on Euroopa suurim odavlennufirma, kirjutas Guardian Unlimited.
  24.-28. septembril uurisid Euroopa Komisjoni koordineerimisel 14 Euroopa Liidu liikmesriigi ja Norra asutused rohkem kui 400 veebilehte, et kontrollida nende vastavust liidu seadustele, teatas komisjon.
  "Olgu tarbija Brüsselis või Barcelonas või Münchenis või Manchesteris - ikka tuleb talle pakkuda selget ja õiglast hinda, mitte varjatud üllatusi kirbukirjas trükitud lepingutingimustes," kinnitas Kuneva.
  "Leidsime, et ligi 50% lennupileteid müüvatest veebilehtedest veavad praegu Euroopa tarbijat alt," lisas ta. "Esitan ettevõtetele rangeima hoiatuse, et nad astuksid kiiresti samme ja lööksid korra majja. Kui kell jaanuaris kukub, ei kõhkle ma ettevõtteid, kes ikka veel seadust rikuvad, avalikult ja nimepidi häbiposti naelutamast."
  Autor: Kaisa Tahlfeld
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurim varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.