Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Töövarjupäev andis noortele kogemusi

  Alates oktoobri lõpust oli kõigil gümnaasiumiõpilastel võimalik kandideerida erinevate Eesti tipp-poliitikute, ettevõttejuhtide, uudistetoimetajate ja isegi pilootide töövarjuks.
  Kokku laekus töövarjupäeva korraldustiimile rohkem kui 150 CVd ja motivatsioonikirja, millest tuli välja sõeluda 40 paremat. Neil, kes valitute hulka ei pääsenud, oli võimalus külastada kohalikke ettevõtteid või varjutada oma tuttavaid, sugulasi.
  "Päeva jooksul rääkisime varjutatava senisest karjäärist, valikutest, otsustest ja tööalastest kogemustest," selgitas Tele2 juhatuse esimehe Toomas Tiiveli töövari Marilin Ristikivi.
  Peale jutuajamist andsid paljud tippjuhid noortele võimaluse võtta osa ka mitmetest tähtsatest kohtumistest.
  "Tutvusime firma struktuuri ja põhitõdedega. Pidasime kolm nõupidamist: ärimüügi-, finants- ning personalijuhiga, kus olid arutlusel nädala jooksul päevakorda kerkinud küsimused," mainis Ristikivi, kes sai fantastilise kogemuse kõrval ka selge pildi, milline üks tippjuht olema peab.
  TEA Kirjastuse juhatuse esimees Silva Tomingas on noortele juba neljandat aastat andnud võimaluse avastada, kui põnev on juhi töö. "Paljud noored mõtlevad, et on ainult kaks ametit: müüja ja autojuht. Tahan aidata noortel kardinaid avada ja näidata juhiameti eeliseid," seletas positiivse hoiakuga Tomingas.
  Õnneseenel Ella Käil oligi võimalus antud firmas juhiameti telgitaguseid näha. Pingelise tööpäeva jooksul TEA Kirjastuses täitis Elle Käi igat Silva Tominga käsku, pälvides sellega suurjuhi kiituse. Päeva jooksul tutvustati neiule töökeskkonda, peeti mitu koosolekut ja anti üle Euroopa tunnuskiri.
  Autor: Sandra Goudin
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Jaemüüjad hoidsid USA aktsiaturge vee peal
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.