Töövarjupäev andis noortele kogemusi

Sandra Goudin 30. november 2007, 00:00

Alates oktoobri lõpust oli kõigil gümnaasiumiõpilastel võimalik kandideerida erinevate Eesti tipp-poliitikute, ettevõttejuhtide, uudistetoimetajate ja isegi pilootide töövarjuks.

Kokku laekus töövarjupäeva korraldustiimile rohkem kui 150 CVd ja motivatsioonikirja, millest tuli välja sõeluda 40 paremat. Neil, kes valitute hulka ei pääsenud, oli võimalus külastada kohalikke ettevõtteid või varjutada oma tuttavaid, sugulasi.

"Päeva jooksul rääkisime varjutatava senisest karjäärist, valikutest, otsustest ja tööalastest kogemustest," selgitas Tele2 juhatuse esimehe Toomas Tiiveli töövari Marilin Ristikivi.

Peale jutuajamist andsid paljud tippjuhid noortele võimaluse võtta osa ka mitmetest tähtsatest kohtumistest.

"Tutvusime firma struktuuri ja põhitõdedega. Pidasime kolm nõupidamist: ärimüügi-, finants- ning personalijuhiga, kus olid arutlusel nädala jooksul päevakorda kerkinud küsimused," mainis Ristikivi, kes sai fantastilise kogemuse kõrval ka selge pildi, milline üks tippjuht olema peab.

TEA Kirjastuse juhatuse esimees Silva Tomingas on noortele juba neljandat aastat andnud võimaluse avastada, kui põnev on juhi töö. "Paljud noored mõtlevad, et on ainult kaks ametit: müüja ja autojuht. Tahan aidata noortel kardinaid avada ja näidata juhiameti eeliseid," seletas positiivse hoiakuga Tomingas.

Õnneseenel Ella Käil oligi võimalus antud firmas juhiameti telgitaguseid näha. Pingelise tööpäeva jooksul TEA Kirjastuses täitis Elle Käi igat Silva Tominga käsku, pälvides sellega suurjuhi kiituse. Päeva jooksul tutvustati neiule töökeskkonda, peeti mitu koosolekut ja anti üle Euroopa tunnuskiri.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing