2. detsember 2007 kell 22:00

Otsitakse eelkõige kaasaegseid büroopindu

Müügiperioodid on pikenenud, pinnad valitakse vastavalt oma vajadustele hoolikalt ning tehinguga ei kiirustata. Olemasolevates uuemates ja hea asukohaga büroohoonetes on vakantsus endiselt keskmiselt alla 5%, samal ajal on piisavalt pakkumist vanemates kontorihoonetes.

Tulenevalt kesklinna uute kontoripindade vähesest pakkumisest ning üha suurenevast vajadusest piisava hulga parkimiskohtade järele ehitatakse üha enam kontorihooneid Mustamäele, Järve ja Ülemiste piirkonda. Erinevalt eelnevatest aastatest on 2007. aastal valminud ja valmib tulevikus ca 90% uutest kontoripindadest äärelinnas. Uutes kontorihoonetes algavad üüritavad-ostetavad pinnad valdavalt alates 100 m", ulatudes tervete korrusteni.

Käesoleval aastal valminud kontorihoonetest väärivad mainimist Katusepapi 8, Ülemiste Citys asuvad Valukoja 7 ja Lõõtsa 2/Suur-Sõjamäe 10B ning Valge Ärimaja. Kokku on selle aasta jooksul uute ehitiste näol lisandunud ca 25 000 m" kontoripinda ja peaks valmima veel ca 20 000 m" uut kontoripinda. Teadaolevalt valmib 2008. aastal erinevates projektides ca 100 000 m" ja 2009. aastal ca 45 000 m" uut kontoripinda. Tavapärane on see, et tegelikkuses kujunevad need näitajad projektide mõningase edasilükkumise tõttu mõnevõrra väiksemaks.

Hetkel kuum