Briti naelast saamas USA dollari kloon

Tõnis Oja 18. detsember 2007, 00:00

Vaevalt kuu pärast kerkimist 26 aasta kõrgeimale tasemele on Suurbritannia nael hakanud käituma sarnaselt USA dollariga, kirjutas Bloomberg.

Alates 9. novembrist, mil nael kerkis 2,1161 dollarini ehk kõrgeima tasemeni alates 1981. aasta maist, on nael hakanud nõrgenema. Täpselt samamoodi, nagu USA keskpank on alandanud intressi, on toiminud ka Inglise Pank.

"Kui vaadata majandusi, millel on sarnased probleemid USAga, siis on Suurbritannia meie nimekirjas üsna kõrgel kohal," lausus investeerimisfirma Pacific Investment Management globaalsete fondide juht Andrew Balls. "Nael on väga hea valuuta müümiseks." Pärast tippu on valuuta dollari suhtes langenud kolme nädalaga 3,5 protsenti.

Tänavu on valuuta nõrgenenud euro suhtes 5,8 protsenti. Analüütikud usuvad, et Briti nael langeb 2008. aastal dollari suhtes vähemalt 6 protsenti. Saksamaa kindlustuskompanii Allianz ning USA investeerimispankade Merryll Lynch ja Goldman Sach hinnangutel võib nael olla tervelt 25 protsenti ülehinnatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing