Tõnis Oja • 5. veebruar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Baltika odavmüük, hinnad all 7,5%

Kehvad jaanuari müügitulemused kukutasid Baltika aktsia hinna kahe aasta ja kolme kuu madalaimale tasemele.

Baltika teatas esmaspäeval pärast börsi sulgumist, et ettevõtte müük kasvas jaanuaris kahe protsendi võrra 92,3 miljoni kroonini. Märkimisväärselt langes aga müük Ukrainas (18 protsenti) ja Venemaal (13 protsenti). Aktsia hind reageeris 7,5 protsendi suuruse langusega 48,50 kroonini (3,10 euroni), nii madal oli see viimati 2005. aasta novembri alguses. Aktsia käive oli veidi alla miljoni krooni.

Ukraina ja Venemaa tulemused olid investorile ilmselt väga ebameeldivaks üllatuseks. Ukrainas kasvas Baltika müük 2006. aastal 30 protsenti 128,5 miljoni kroonini ning möödunud aasta üheksa kuuga 26 protsenti 112,7 miljoni kroonini. Venemaal kasvas müük 2006. aastal 69 protsenti 86,7 miljoni kroonini ning eelmise aasta üheksa kuuga koguni 136 protsenti 126,6 miljoni kroonini. Baltika avaldab eelmise kvartali majandustulemused alles kuu lõpus, kuid seni avaldatud numbrite alusel võiks arvata, et neljandas kvartalis kasvas müük Ukrainas kümmekond protsenti ning Venemaal peaaegu 50 protsenti. Ukraina osakaal Baltika käibest oli 16 protsenti ning Venemaa osa 18 protsenti.

Möödunud aasta jaanuaris kasvas Baltika müük Ukrainas 88 protsenti ning Venemaal koguni 212 protsenti.

Samas on investorid optimistlikud Eesti Telekomi aktsia suhtes, mille hind hüppas koguni üle nelja protsendi 117,35 kroonini (7,50 euroni). Aktsia käive oli 18,5 miljonit krooni. Eesti Telekom avaldab eelmise aasta majandustulemused täna.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt