Sirje Rank • 14. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Euroopa Keskpank ei luba Islandile eurot

"See oleks kahjulik nii sellele riigile kui ka eurotsoonile, kui ELi liikmesriigil või tulevasel liikmesriigil lubataks lõigata lühemat teed pidi eurotsooni," ütles Stark Islandi kaubanduskojas toimunud kohtumisel.

Islandi suurim pank Kaupthing, mille varad küünivad 56 miljardile eurole, taotles Islandi keskpangalt luba Islandi kroonist loobuda ja arvepidamises eurole üle minna. Keskpank keeldus, ehkki investeerimispank Straumur oli varem piiratud loa saanud. Pangad põhjendavad, et eurodes arveldamine lubaks neil paremini laieneda Islandist väljapoole.

ELiga Island liituda ei kavatse.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt