Euroopa Keskpank ei luba Islandile eurot

Sirje Rank 15. veebruar 2008, 00:00

"See oleks kahjulik nii sellele riigile kui ka eurotsoonile, kui ELi liikmesriigil või tulevasel liikmesriigil lubataks lõigata lühemat teed pidi eurotsooni," ütles Stark Islandi kaubanduskojas toimunud kohtumisel.

Islandi suurim pank Kaupthing, mille varad küünivad 56 miljardile eurole, taotles Islandi keskpangalt luba Islandi kroonist loobuda ja arvepidamises eurole üle minna. Keskpank keeldus, ehkki investeerimispank Straumur oli varem piiratud loa saanud. Pangad põhjendavad, et eurodes arveldamine lubaks neil paremini laieneda Islandist väljapoole.

ELiga Island liituda ei kavatse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing