IMF vähendab ilmselt kullareservi

Tõnis Oja 27. veebruar 2008, 00:00

Kulla hind langes eile kolmandat päeva, sest USA rahandusministeerium kinnitas, et nad toetavad Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kullareservi mõningast vähendamist, kirjutas Bloomberg.

Osa IMFi 98 miljardi dollari suurusest kullareservist tuleks lühiajaliste kulude katteks müüa, kinnitas uudisteagentuurile ministeeriumi välisasjade osakonna juht David McCormick. USA on IMFi suurim osanik. Valuutafondi reservides on 3217,3 tonni kulda, olles sellega USA ning Saksamaa järel institutsionaalsetest kullareservide omanikest kolmandal kohal.

Täna hommikul langes kulla hind protsendi võrra, 930,23 dollarile unts. Viimase seitsme aastaga on väärismetalli hind aga enam kui kolmekordistunud, kerkides 21. veebruaril rekordilisele 953,91 dollarile unts.

USA seadusandja võib aga kullareservide müüki käsitleva seaduse blokeerida. Varem on seda tehtud 1999. ja 2005. aastal, aga seekord ei pruugi nii juhtuda, sest kulla hind on piisavalt kõrge, arvavad mõned analüütikud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing