28. veebruar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Kallis stiilne kodu

Stiil algab muidugi elutoast. On ikka vahe, kas lebad diivanil või Hoveriti toolil, mis tohutu magnettõmbejõuga hoiab ennast aluse kohal üleval, parandades liigeseid ning olles modernselt ülistiilne. Tunne ennast nagu lendav Superman või liblikas, vali ise.

Udupeenes kodus on vaja muidugi rohkem kui ühte hõljukit. Crealevi insenerid on välja töötanud LEDidega lambi, mille helendav osa hõljub baasist umbes 10 cm kõrgusel, valgustades peegelklaasi abiga terve toa. Vanasti oli keeruline saada magnetitega esemeid stabiilselt õhku, aga valgustile Los võid sa hoo sisse lükata ning see keerleb veel päevi sama koha peal.

Niisiis, hõljud toolis, loed hõljuklambi vahel raamatut … Kuulaks muusikat? Tee seda siis stiilselt. Soovitan disainer Sander Mulderi kõlareid, mis kannavad kujule vastavalt nimetust Woofers. Neljajalgne sõber peidab endas ilusat 160vatist kõlarit, mis võib-olla veidi segab lugemist, kuid teeb selle hetke samas ka eriliseks. Sander Mulderilt on muuseas ka vahva lauakell, mis pöörab ennast ise ringiratast ja väga täpset aega ei näita, kuid see-eest on moodsalt boheemlaslik. Täpsus on tänapäeval ilmselgelt ülehinnatud.

Vahva lahendus on ka spaa ja trenniruumi ühendamine, kus kõik toimub samas vannis. Aega saab seal veeta üksi või kas või kogu perega. Eesti vannitootjatel on sinna veel sammuke minna.

Kui kodu stiilsusest veel kübe puudu peaks jääma, võiks majas olla veel praktiline low tech-kommunikatsioonisüsteem. Kollased paberid on rohkem nagu aastast 2007. Praegu ilma SuckUKi teibita hakkama ei saa. Kuidas sa muidu külalistele seletad, mis miski on? Võid kõik kirjutada teibile, sodides ebavajalikud jooned ära, sõnum edastub. Tänavu tulevad moosipurgisildid teisiti.

Erki Tammemäe kirjutab blogi "Materialist - asjade kultus" materialist.netikuller.ee/

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt