Rime oksjoninipp peaks köitma ostjate tähelepanu

Enn Tosso 06. märts 2008, 00:00

Ettevõte lubab, et kukkumised tulevad umbes 40 000 krooni päevas. Luha tänava arenduse hinnalangus tegi ka juulis uusarenduste hinnakukkumiste otsa lahti.

Sõltumatu kinnisvarakonsultant Tõnu Toompark on sellise oksjoni õnnestumise suhtes skeptiline. Ta märgib, et sedasi ülepeakaela ei tee keegi ostuotsust, sest laenuasjade ajamine üksi võtab juba kaks nädalat. Samuti ei usu Toompark, et oleks väga palju inimesi, kellel oleks piisavalt vaba raha, et niimoodi äkkotsust teha. Seega usub ta, et hinnad võivad Luha tänaval väga palju kukkuda, kuni nad sedavõrd odavaks lähevad, et ostma hakatakse.

"Aga väga lahe, et arendajad näevad nüüd vaeva klientide leidmiseks," rõhutas ta. Toompargi sõnul teeb Rime oma kampaaniaga jälle ajalugu. "Teistel arendajatel on juba raskem sama asjaga edukalt müüa," märkis ta. Ta meenutas, et kui YIT langetas hindu 30 protsenti, siis oli see uudis ning müüs. Ent nüüd ei meelita enam kedagi 30protsendise hinnakukkumisega, on tarvis rohkem.

Reklaamiagentuuri Zavod tegevjuht Marek Reinaas, kelle tehtud see reklaamilahendus on, väitis, et lahenduse eesmärk on teha protsess põnevamaks ning see kutsub ostjaid veebilehele vaatama suisa mitu korda päevas. Siiski on Reinaasa sõnul eesmärk kortereid müüa, mitte pelgalt tähelepanu äratada. Ta lisas, et inimest püütakse panna ostuotsust kohe langetama. Reinaas ei nõustunud sellega, et sellist nippi saab kasutada vaid ühe korra, vaid uskus, et selliseid Hollandi tüüpi oksjoneid võib Eestis veel korraldada.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman nimetas seda reklaaminipiks, müügiedusse ta ei usu. "Tähelepanu nad said, seega on võidumehed. Väga hea nipp, linnuke on kirjas!" märkis ta. Sooman rõhutas siiski, turundusspetsialistina hindab ta kampaaniat kõrgelt, sest meediaväljaanded hakkavad seda lehekülge pidevalt jälgima.

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu liikme Peep Vooro sõnul on tegu väga huvitava sammuga ning ta jääb turu reaktsiooni ootama. Ta märkis, et Eesti turul pole veel sellist kogemust. Samas usub Vooro, et 10% hinnalangus kedagi veel ostma ei meelita, mistõttu hinnad peavad kõvasti kukkuma. Ta avaldas ka arvamust, et arendajal on kuskil siiski piir ees, kust allapoole hind ei lange.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing