Kesk-Aasia paneb gaasile hinda juurde

Sirje Rank 12. märts 2008, 00:00

Eile teatas Gazprom, et Moskvas kohtunud Usbekistani, Türkmenistani ja Kasahstani riiklike gaasikompaniide liidrid on otsustanud tulevast aastast müüa oma gaasi Lääne-Euroopa tasemele vastava hinnaga.

Tänavu võib keskmine hind Lääne-Euroopa tarbijale kerkida 360 dollarile 1000 kuupmeetri gaasi eest.

Otsus Kesk-Aasia gaasi hinda tõsta võib saada otsustavaks teguriks nende torujuhtmeprojektide saatuse määramisel, mis peaksid avama pääsu Lääne-Euroopa turule Venemaa territooriumi läbimata. Siiani on Kesk-Aasia riigid neid projekte toetanud, sest ei saanud seni oma gaasi eest Lääne-Euroopa hinda, kirjutas eile Vene uudisteportaal NEWSru.com. Kogu Kesk-Aasia riikide gaasi ostab praegu odavalt kokku Venemaa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing