Sirje Rank • 11. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kesk-Aasia paneb gaasile hinda juurde

Eile teatas Gazprom, et Moskvas kohtunud Usbekistani, Türkmenistani ja Kasahstani riiklike gaasikompaniide liidrid on otsustanud tulevast aastast müüa oma gaasi Lääne-Euroopa tasemele vastava hinnaga.

Tänavu võib keskmine hind Lääne-Euroopa tarbijale kerkida 360 dollarile 1000 kuupmeetri gaasi eest.

Otsus Kesk-Aasia gaasi hinda tõsta võib saada otsustavaks teguriks nende torujuhtmeprojektide saatuse määramisel, mis peaksid avama pääsu Lääne-Euroopa turule Venemaa territooriumi läbimata. Siiani on Kesk-Aasia riigid neid projekte toetanud, sest ei saanud seni oma gaasi eest Lääne-Euroopa hinda, kirjutas eile Vene uudisteportaal NEWSru.com. Kogu Kesk-Aasia riikide gaasi ostab praegu odavalt kokku Venemaa.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt