Microsoft nõuab eestlastelt ligi pool miljonit krooni

Kaisa Tahlfeld 13. märts 2008, 00:00

Microsoft Corporationi Eesti büroo avalike suhete juhi Jaan Vare sõnul kasutas BREM ebaseaduslikku tarkvara, mille tõttu nüüd tarkvarahiid kohtu kaudu saamata jäänud rahasumma ka sisse nõuab.

"BREM kasutas ebaseaduslikku tarkvara, politsei leidis 62 erinevat tarkvaratükki. Seal polnud ainult mitte Microsofti asju, vaid ka teiste tarkvaratootjate omi," ütles Vare. "Kuna tegemist on Corporationiga, siis 100 protsenti kõiki detaile me ei tea."

Microsoft Corporation nõuab BREM Kinnisvarabüroolt ja Rait Lukaselt ning BREM Kinnisvarahoodluselt ja Toomas Õispuult ja Vello Mäesepalt kokku sisse 416 729 krooni.

Eile kell 11.00 toimuma pidanud korraldav kohtuistung lükati edasi, sest üks pooltest ei olnud kohal.

Microsofti juriidilise nõustaja Kaido Uduste sõnul on sarnaseid juhtumeid varem ka olnud ning ettevõtted on huvitatud pigem kohtuvälistest lahenditest. "Enamasti on kohtuväliste kokkulepetega lähenetud ning üheksal juhul kümnest on äriühingud sellest ise ka huvitatud olnud, kuid mõned üksikud asjad peavad minema ka kohtusse. Siis läheb see aga kõikidele kulukamaks," märkis Uduste.

Tema sõnul on Eestis suhteliselt palju neid ettevõtteid, kes kasutavad piraattarkvara. "Raske on ennustada, kas sarnaseid kohtuasju hakkab nüüd rohkem tulema," lisas Uduste.

BREM Kinnisvarabüroo juht Rait Lukas ei soovinud teemat telefonis aga kommenteerida. "Ma ei taha seda kommenteerida, sest see on alles kohtus," märkis Lukas. BREM Kinnisvarahoolduse endise juhi Vello Mäesepa telefon oli aga postkastis ja tema käest samuti täpsustavat seiskohta saada ei õnnestunud ning Brem Kinnisvarahoolduse jurist viibib hetkel haiguslehel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing