Agnes Ojala • 13. aprill 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Heleniuse põllufirma võtab raha juurde

Heleniuse sõnul tuleb emissioon õige pea, selle väljakuulutamine on vaid päevade küsimus. "Oleksin väga rõõmus, kui näeksin seal ka Eesti aktsionäre. Praegu on minu teada Trigon Agri investoritest Eestist vaid Trigon Capital," julgustas ta ka siinseid investoreid emissioonist osa võtma.

"Trigon Agri kasvab meeletult ja on muutumas väga suureks firmaks. Võtame tööle 800 inimest, meie kasutada on üle 120 000 hektari maad, enamasti Venemaal ja Ukrainas, meil on suured hoidlad, kontrollpakk Ukraina suurimas toiduainetega kauplevas ettevõttes," tõi Helenius plusse välja.

Ta lisas, et erinevalt üldisest turusituatsioonist läheb Trigon Agri aktsial hästi. Alates möödunud aasta maist, mil firma Stockholmi börsil noteeriti, on selle hind tõusnud 1,25 eurolt 1,90 eurole ehk 52 protsenti. Ettevõtte turuväärtus on praegu 113 miljonit eurot. Täiendava emissiooniga loodetakse lisaks saada umbes 200 miljonit eurot (3,1 miljardi krooni).

Trigon Agri suurinvestor Helenius ütles, et juba Credit Suisse'i seotus sellega näitab ettevõtmise potentsiaali. "Mul on hea meel, et meil on selleks tasemel organiseerijad. Credit Suisse'i võib nimetada üheks maailma neljast suuremast pangast ja oleme rahul, et nad on Trigon Agri emissiooniga seotud," märkis Helenius.

Laienemisel ettevõte esialgu uutele riikidele ei mõtle. "Venemaa ja Ukraina nii suured, laieneme ennekõike seal. Samas kauplemise mõttes teeme äri kogu maailmas: Brasiilias, Indias, Lähis-Idas, kus tahes," sõnas Helenius.

Helenius ei välista, et laiendab haaret ka Eestis. Praegu on Trigon Agril Trigon Farming ASi kaudu üks siinseid suuremaid piimatööstusi, mis tegutseb Rapla- ja Saaremaal.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt