Tarvo Vaarmets • 16. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Optimism hiilib tasapisi ligi

Maailma aktsiaturud jätkasid eile tõusu - ostupoolele kallutas investoreid Inteli üllatavalt optimistlik müügiprognoos ning Hiina kahekohaline majanduskasvu number.

"Tänu Intelile on meil lootust, et USA kvaliteettulemused hoiavad turge ilusti püsti," kommenteeris BGC Partnersi strateeg David Buik Bloombergile. Kuigi viimaste päevade uudised on valdavalt osutunud positiivseks, peaks endiselt aktsiate osas säilitama ettevaatlikkuse. Oht, et 245 miljardi dollari väärtuses varade mahakirjutamisi ja krediidikriis veab maailma suurima majanduse surutisse, on endiselt olemas.

Omamoodi positiivse teate avaldas eile ka JPMorgan, kelle kasumi 50protsendiline alanemine vastas täpselt analüütikute ootustele. "Halbade uudiste puudumine on hea uudis," võttis praeguse turumeeleolu kokku Ariel Capital Managementi asejuht Charles Bobrinskoy. "Sellises keskkonnas on JPMorgani tulemused igati korralikud," lisas ta. Euroopa peamised börsindeksid olid üle üheprotsendilises plussis.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt