Optimism hiilib tasapisi ligi

Tarvo Vaarmets 17. aprill 2008, 00:00

Maailma aktsiaturud jätkasid eile tõusu - ostupoolele kallutas investoreid Inteli üllatavalt optimistlik müügiprognoos ning Hiina kahekohaline majanduskasvu number.

"Tänu Intelile on meil lootust, et USA kvaliteettulemused hoiavad turge ilusti püsti," kommenteeris BGC Partnersi strateeg David Buik Bloombergile. Kuigi viimaste päevade uudised on valdavalt osutunud positiivseks, peaks endiselt aktsiate osas säilitama ettevaatlikkuse. Oht, et 245 miljardi dollari väärtuses varade mahakirjutamisi ja krediidikriis veab maailma suurima majanduse surutisse, on endiselt olemas.

Omamoodi positiivse teate avaldas eile ka JPMorgan, kelle kasumi 50protsendiline alanemine vastas täpselt analüütikute ootustele. "Halbade uudiste puudumine on hea uudis," võttis praeguse turumeeleolu kokku Ariel Capital Managementi asejuht Charles Bobrinskoy. "Sellises keskkonnas on JPMorgani tulemused igati korralikud," lisas ta. Euroopa peamised börsindeksid olid üle üheprotsendilises plussis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing