Tallink nädalaga pool miljardit odavam

Tõnis Oja 28. aprill 2008, 00:00

Reedel, taaskord hõredal kauplemispäeval paistis aktiivsusega silma Tallinki aktsia, mille käive oli 11 miljonit krooni. Aktsia hind langes 1,35% võrra uuele rekordmadalale tasemele, 11,42 kroonile.

Laevanduskompanii aktsia on pea katkematult langenud alates veebruari keskpaigast. Eriti kiirelt langes aktsia hind eelmisel nädalal, mil ettevõtte turuväärtus odavnes poole miljardi krooni võrra, 7,7 mld kroonile. Ei tea, kas juhuslikult või põhjuslikult langes see kokku ajaga, mil ettevõtte juhtkond kohtus praeguste ning potentsiaalsete uute institutsionaalsete investoritega (fondijuhtidega).

Üle miljoni suuruse päevakäibe (täpsemalt 3,7 mln krooni) sai ka Eesti Telekomi aktsia, mille hind langes üle 2%, 119,54 kroonile. Telekomiettevõtte aktsia hind oli eelmisel nädalal väga heitlik. Ehkki ettevõte teatas kolmapäeval rekordilisest dividendimaksest 10,50 krooni aktsia kohta, jäi aktsia hind kokkuvõttes enam vähem samale tasemele. Aasta algusega võrreldes on aktsia hind langenud 10% võrra, võrrelduna Äripäeva indeksi 23protsendilise kukkumisega sama perioodi jooksul.

Praktiliselt sama suure käibe (3,8 mln krooni) sai ka Baltika aktsia, mille hind kerkis 0,9% võrra, 36,30 kroonile. Baltika aktsia hind kukkus möödunud nädalal viimaste aastate rekordmadalale tasemele, 35,99 kroonile. Mõne arvates on ilmselt langus läbi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:30

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing