Kristiine ja Viru müük kasvas endise hooga

ÄP 29. aprill 2008, 00:00

Kristiine keskuses kasvas moekaupade käive tänavu esimeses kvartalis kümnendiku võrra, mis kergitas kogu keskuse käivet üle 5 protsendi.

Keskuse esimese kvartali käive oli 387 miljonit krooni, rõivaste ning jalatsite osa moodustas koguni enam kui kolmandiku kogukäibest, teatas ettevõte.

Kristiine keskuse direktori Allan Remmelkoore sõnul jättis ettevaatlikkus tarbimises küll oma jälje, ent tema hinnangul on nad lähikuude suhtes optimistlikud ja loodavad eeskätt moekaupade müügi kasvu. "Koolilõpetajad on tee meie juurde juba leidnud," märkis ta.

Eelmisel aastal kasvas keskuse müük esimese kvartalis aastatagusega võrreldes 6 protsendi võrra. Tänavu oli kolme kuu külastatavus ligi 1,8 miljonit. 2007. aasta käive oli keskusel üle 1,6 miljardi krooni.

Viru keskuse 2008. aasta esimese kvartali käive oli 482 miljonit krooni, mis on eelmise aasta tulemusest 6,6 protsenti rohkem. Keskust külastas 2,66 miljonit inimest, kes sooritasid 2,57 miljonit ostu.

Ka Viru keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on 6,6% käibe kasv majandusolukorda silmas pidades positiivne tulemus. "2008. aasta esimest kvartalit mõjutas tugevasti ka olematu talv, mistõttu tegid kaupmehed suuri allahindlusi," kommenteeris Vasar.

Vasar märkis, et hoolimata külastuste arvu mõningasest vähenemisest suurenes külastajate sooritatud ostude arv. "See tähendab, et tõenäoliselt on külastavuse langus tekkinud nende arvel, kelle ostuvõime oli ka enne tagasihoidlik," kommenteeris Vasar.

Sel aastal prognoosib Viru keskus käibeks 2,3 miljardit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing