Artur Tooman • 8. mai 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Saamet seostatakse Läti pistiseafääriga

Hansapanga asutaja Andres Saame likvideeris möödunud aasta lõpul silmagi pilgutamata kümme aastat edukalt tegutsenud ASi Fenniger. See on esmapilgul täiesti arusaamatu, kuna veel eelmisel aastal maksis Fenniger 70 miljonit krooni dividende ja kergitas Saame Eesti kolmandaks dividendisaajaks. Asi on ilmselt Fennigeri Läti tütarfirmas ASis Eldikrija, mis jättis Riiga maha korruptsioonijälje, oletab Delovoje Vedomosti.

Veebruaris vahistati altkäemaksu võtmise kahtlusega Riia linna arendusosakonna endine juhataja Vilnis Strams. Sama korruptsioonijuhtumi raames võtsid uurijad märtsis kinni ka endise Riia ja Jurmala linnapea Andreis Inkulise, kes juhib Eldikrija nõukogu.

Korruptsiooniskandaali on segatud teinegi eestlane, Riias NCC Konstrukcija kinnisvaraprojekti müügiga tegelenud Priit Toomingas. Veel möödunud suvel kirjutas äriuudiste portaal BBN sellest 2000 korteri ehitamise projektist kui 3,9 miljardi kroonisest investeeringust.

Saame väitis dv.ee-le, et ta ei likvideeri Fennigeri, vaid lihtsalt ühendab selle emaettevõttega Cross Holding. Ümberkorralduste põhjusena nimetas ta vajadust muuta ettevõtete grupp paremini juhitavaks.

Saame ütles, et on Lätis toimuva korruptsiooniuurimisega kursis, kuid eitas Fennigeri ümberkorralduste ning korruptsiooniskandaali seotust. Saame hinnangul Läti poliitilise võitluse käigus puhkenud demonstratiivne skandaal tema firmat ei mõjuta.

"Tean Priit Toomingast sama palju kui teisigi ehitusfirmade juhte," ütles Saame ja lisas, et korruptsiooniskandaali sattunud Toomingase tõttu ta oma Läti projekte küll ei peatada ei kavatse. Projektid valmivad planeeritud tähtajaks, lubas Saame.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt