Tasa sõuad, aina sügavamale jõuad

Tarvo Vaarmets 16. mai 2008, 00:00

Eile jätkasid väikeinvestorid sealt, kus üleeile pooleli jäi - börsiindeks müüdi 0,71% võrra veelgi sügavamale. Indeks peatus päeva lõpuks tasemel 597,2, mis tähistab taas uut põhja alates 2006. aasta juunist. Tavapäraselt ei liikunud börsil ka olulisi summasid, vastupidi - käive jäi alla kuue miljoni krooni.

Üks vähestest tõusjatest (0,78%) oli Tallinna Kaubamaja aktsia. Eesti jaemüügikontsern on viimasel paaril päeval teatanud olulisi uudiseid - osteti ABC King ja eile avaldati ka üsna konkreetne esimese I.L.U. kaupluse avamise tähtaeg (selle aasta oktoober). Kauplus tuleb Pärnusse, rendilepingud on sõlmitud ka Tartus ja Riias, kuid sealsete poed avatakse hiljem. Kui mõni aeg tagasi oleks sellistest uudistest piisanud, et aktsia korralikku tõusu lükata, siis nüüd mitte - õigustatud mure siinse majanduse tervise pärast hoiab kindlalt kaant peal. Teisalt on hea tõdeda, et kaubamaja juhtkond ei lase ennast üldisest pessimismist heidutada, vaid kasutab keerulisi aegu hoopis laienemiseks. Võib uskuda, et sellistes tingimustes makstakse laienemise eest ka väiksemat hinda kui näiteks poolteist aastat tagasi.

Üle poole päeva käibest andsid Olympic EG aktsiaga tehtud tehingud. Kasiinooperaatori väärtpaber kolises 1,33% miinusesse ning lõpetas päeva juba alla 35 krooni. Täpselt sama palju andis tagasi ka Tallinki aktsia.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing