Tarvo Vaarmets • 9. juuni 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Euroopa aktsiatele anti jälle piitsa

Euroopa aktsiaturud kukkusid eile juba neljandat päeva järjest, kuna investorid kardavad, et pankade kahjumid suurenevad ja rekordiline nafta hind pärsib majanduskasvu.

Laiapõhjaline Stoxx 600 oli pärastlõunaks langenud 0,4%.

"Me oleme finantssektori suhtes endiselt väga ettevaatlikud," kommenteeris F&C Asset Managementi analüütik Peter Jarvis. "See on endiselt valdkond, kuhu me ei ole valmis sisenema," täpsustas ta.

Šveitsi suurpanga UBSi aktsia kaotas 4% oma väärtusest, kuna ajaleht Sonntagi teatel võib UBS teises kvartalis USA rämpslaenude tõttu näidata koguni 4 miljardi frangi suurust kahjumit. Kiirelt ja kõrgele kerkinud nafta hinnale reageerisid ka lennukompaniide aktsiad korraliku langusega.

Euroopa suuruselt kolmanda lennuettevõte British Airwaysi aktsia oli pärastlõunaks kaotanud 2,3% ja kauples 227,5 pennil. Euroopa suurima odavlennufirma Ryanairi väärtpaber langes aga 4,3%. Juulikuise tarnetähtajaga naftafutuurid kauplesid eile 136 dollari lähistel, olles alles reedel karanud koguni 139,12 dollarini barrel.

"Praegust trendi arvestades näeme me 200dollarilist barrelihinda," ütles City Indexi turustrateeg Tom Hougaard Bloombergile. "Ma ei usu, et see trend lähiajal muutub," lisas ta.

Kui eelmine nädal lõpetati USAs korraliku müügipaanikaga, mille tagajärjel indeksid langesid isegi üle 3%, siis uut nädalat alustati eile väikese tõusuga. Kerget positiivsust tõi USA turule aprillikuu suurenenud eluasemete müük. Dow Jonesi tööstuskeskmine oli tund pärast avanemist 0,87%lises plussis.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt