17. juuni 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Täpsustus

Seoses 16. juunil Äripäevas ilmunud artikliga "Ehitusfirmade seas tahetakse terad sõkaldest eraldada" peab riigikontroll vajalikuks täpsustada, et auditis "Ehitushangete korraldus valdades ja linnades" auditeeritud omavalitsustele tehtud ettepanekuga kaaluda koostöös maakonna teiste valdade ning linnadega usaldusväärsete ehitusettevõtjate nimekirja koostamist maakondlikul tasandil, pidas riigikontroll silmas alla seaduses sätestatud piirmäära riigihangete korraldamise efektiivsemaks muutmist, kuna praegu ei jõua teave paljude ehitustööde kohta võimalike pakkujateni. Nimekirjas olevatele ettevõtetele võiks vallad ja linnad saata iga kord oma ehitustööde pakkumiskutsed. Nimekirja kinnitamine edendaks konkurentsi kohalikul tasandil, mitte ei piiraks seda, nagu võib jääda mulje artiklist.

Ekslikult on riigikontrolli seisukohti tõlgendatud lauses: "Näiteks ei eelistanud osa omavalitsusi kõige soodsamat pakkumist, vaid hinnalt kõrgemat...". Riigihangetel võib pakkumise edukaks tunnistamise kriteeriumiks olla madalaim hind või majanduslikult soodsaim pakkumine, kusjuures viimane võib lisaks hinnale sisaldada muid kriteeriume (kvaliteet, tehnilised näitajad, tähtajad, garantiid). Riigikontroll juhtis auditis tähelepanu, et omavalitsused eelistavad kasutada kriteeriumina üksnes madalaimat hinda, mitte aga majanduslikult soodsaima pakkumise kriteeriumit, mistõttu ei ole nad valminud ehitiste kvaliteediga hiljem rahul.

Autor: Toomas Mattson

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt