Elutarkusi juhtimisfilosoofilt

Maria Klaar 11. juuli 2008, 00:00

Tema koolituste ja nõuannete järgi janunetakse kõikjal, miljonimuredes hiidkorporatsioonide tippjuhtidest argielu sasipundardes mäslevate tavakodanikeni. Miks? Sest need toimivad. Veebruaris Tallinnas toimunud seminarilgi võis tõdeda, et Sharma esitusviis on veenev ja mõjus. Ilmselt seetõttu, et ta ise usub sellesse, millest räägib, ja rakendab seda edukalt enda elus. Üks tema edu põhjuseid ongi võime rääkida kõigiga, olenemata positsioonist ja olukorrast, lihtsalt ja tabavalt, just nendest olulistest ja kohati lausa valulikest teemadest, mis iga isikliku arengu teel teadlikult sammuva inimeste ette kerkivad.

Raamatus viljeleb Sharma ilukirjanduslikku stiili, milles ta pole küll nii tugev kui oma õpetustes. Aga kuna raamatu eesmärk on edastada olulisi elutarkusi meeleolukalt, võib teost pidada õnnestunuks.

Peategelane kogeb oma elu halvimat päeva. Pärast ärkamist haiglas hakkab hargnema sündmusahel, mis väliste seikluste kaudu viib sisemise arenguni.

Kõrvus kõlamas isa mõte, et elu lõpus loevad vaid kolm asja: kas sa oled targalt elanud, hästi armastanud ja tublilt teeninud, asub Jack eneseotsingute rännakule. Tema peamisteks juhtideks sel teel kujunevadki pühamees, surfar ja tegevjuht. Selgub, et tõepoolest on võimalik väga edukalt tegeleda äriga, isikliku arenguga ning oma suhetega harmoonilises tasakaalus ja tõusvas arengujoones.

Sharma sõnul on Jacki ja tema enda arenguteed ning õppetunnid üsna sarnased, jutustuse isiklik taust on raamatus selgelt tunnetatav. Enamik olulisest koondubki peategelase ja tema õpetajate vahelistesse dialoogidesse, mis lausa pakatavad iidsetest ja moodsatest elutarkustest, millega autor koonerdanud pole. Ärivaldkonnas tegutsejatele ja enesetäiendajatele suveks ideaalselt sobiv hariv ja mõnus lugemine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing