Silvia Kruusmaa • 12. august 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Peugeot' sissetooja palkab töötajaid Kommest Autost

"Mul on hea meel, et taanlased on usaldanud eestlasi ja suur osa nende komplekteeritud meeskonnast pärineb Kommest Autost. Taanlaste tulek on lahendus klientidele, töötajatele ja turule tervikuna," rääkis Rüütmann uue Peugeot'de sissetooja K.W. Bruun Estonia OÜ tulemisest Eesti turule. "Kindlasti omab see märgilist tähendust ja teravdab ka teiste Euroopa suurte autofirmade huvi Eesti vastu," lisas Rüütmann.

Kommest Auto töötajatele heidab silma ka ettevõtja Hillar Teder, kelle hiljuti loodud ettevõte Auto Forte Baltic loodab augustis Peugeot'de edasimüügiõiguse välja kaubelda.

"Oleme teinud Kommesti inimestele ettepanekuid tööle tulla," märkis ärimees kuu aega tagasi. Auto Fortele on äriregistri andmeil määratud ka juba esimene juhatuse liige, endine Kommest Auto järelturustamise direktor Andrus Seaver.

Kommest Auto enampakkumine ei õnnestunud ka teisel katsel. Advokaadibüroo Sorainen korraldab kolmanda enampakkumise, lisaks läheb enampakkumisele veel teinegi Rüütmani ettevõte - Margea Invest.

Esimese Kommest Auto aktsiate enampakkumise puhul tundis üks Eesti ettevõtja Kommest Auto aktsiate vastu huvi, kuid pakkumist siiski ei tehtud.

"Olen jätkuvalt arvamusel, et panga korraldatud enampakkumine oli viga, kuna see on vähendanud ning vähendab edaspidigi ASi Kommest Auto aktsiate väärtust. Nüüd on selleks kinnitus enampakkumiste ebaõnnestumise näol olemas," ütles Rüütmann.

Advokaadibüroo Sorainen advokaadi Viljar Kähari sõnul ei ole Kommest Auto enampakkumise puhul tingimusi muudetud.

SEB kommunikatsioonijuhi Silver Vohu sõnul näevad TR Majade võlakirjaemissiooni tingimused ette tagatiste ehk Kommest Auto ja Margea Investi aktsiate müügi enampakkumise teel.

"Kommest Auto ja Margea Investi aktsiate enampakkumist korraldab advokaadibüroo Sorainen, kelle kodulehel on üleval ka enampakkumiste tingimused," jäi Vohu napisõnaliseks, jättes vastamata küsimusele, kuidas kavatseb SEB leida Kommest Autole ostjaid ja kas mingil hetkel kavatsetakse muuta ka enampakkumise tingimusi, et ostjaid leida.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt