21. august 2008 • 2 min
Jaga lugu:

'Troopiline kõu' jõudis kohale

Vaatajaile eelteadmiseks, et "Troopilise kõue" trio, mida kehastavad Ben Stiller, Robert Downey jr ja Jack Black tõukas Batmani troonilt ning sundis "Pimeduse rüütli" pärast neljanädalast kinoedetabelites domineerimist ja lugematute kassarekordite purustamist ookeanitagustes tabelites viimaks teisele kohale kolima.

"Troopilise kõue" avanädalavahetusega teenitud 26 miljonit dollarit ületasid "Pimeduse rüütli" tulemust kümmekonna miljoniga. Tugg Speedman (Ben Stiller) on action-staar, kes tuntust kogunud karmi märulifilmisarjaga "Scorcher", kuid kelle täht on tuhmumas. Pärast ebaõnnestunud katset saada Oscari nominendiks rollisooritusega üliimalas filmis "Simple Jack" on mees kindel, et kõigi aegade kalleim sõjafilm "Troopiline kõu" tõstab ta tagasi Hollywoodi eliidi hulka.

Jeff Portnoy (Jack Black) on labase komöödiasarjaga "Paksukesed" kuulsust kogunud koomik, kes püüab näidata, et oskab muudki peale peerunaljade.

Hoopis vastupidist tõestab aga tema uusim komöödia "Paksukesed: Peer 2". Austraallane Kirk Lazarus (Robert Downey jr) on täielikult oma rollidesse sukelduv viiekordne Oscari-võitja, kes on just laineid löönud osatäitmisega linaloos "Saatana allee" ning otsib uut väljakutset täielikuks ümberkehastumiseks. Säärase võimaluse pakubki mehele "Troopiline kõu", kus ta asub kehastama Vietnami sõjas teeninud mustanahalist sõdurit.

Pärast seda, kui hooga kasvavad kulud ning näitlejate egod ähvardavad projekti hävitada, viib meeleheitel lavastaja (Steve Coogan) kogu seltskonna Kagu-Aasia džunglisse, et lisada loole realistlikkust. Seda tuleb soovitust enamgi, sest varsti võitlevad hellitatud staarid elu ja surma peale narkosõduritega, kes paukpadruneid ei kasuta.

Filmi on lavastanud ja stsenaariumi kirjutanud üht peaosalistest kehastav, meie publikule eelkõige komöödianäitlejana tuntud Ben Stiller.

Ühes intervjuus on ta öelnud, et teda inspireerisid näitlejate lood laagritest, kus neid sõjafilmideks ette valmistati.

Stilleri sõnul rääkisid staarid läbielatust kui väga pingelisest ja raskest kogemusest, kuigi see kõik ei olnud üldse võrreldav päris sõjas toimuvaga.

Nii sündiski riukalik soov kolleege paika panna.

"Troopiline kõu" on võitnud juba parima komöödia kategoorias Golden Trailer Awardi. IMDB filmi baasi andmetel on hinnang filmile 10 palli süsteemis 8,2.

Film on keelatud alla 14aastastele.

Autor: Karl-J. Karits

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt