Tarvo Vaarmets • 1. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Esimene september võiks olla iga päev

Kooli algus võeti Tallinna börsil vastu laulu ja hõisetega - indeks kihutati pea 3 protsenti kõrgemale. Viimaste nädalate valguses ei olegi eilne börsipäev midagi väga erilist. Palju põnevamad on küsimused, kas nüüd lähebki sõit ülespoole ja kas juuli lõpus tehtud põhi oligi ühe pikemaajalise trendi lõpp ja teise algus.

Näib, et paljud investorid seda usuvad ja on asunud aktsiaid soetama. Seda usku peaks toetama aga tegelikkus: ettevõtete lähikvartalite tulemuste paranemine. Kui Tallinna börsi ettevõtted tõesti järgmise aasta esimese kvartali paiku suudavad trendimuutust näidata ka oma tulemustes, siis palju õnne kõigile suvistele ostjatele.

Kuigi soetasin ka ise suvel aktsiahindade allapoole tiksudes mõned aktsiaid, ei usu ma, et praegune positiivne meeleolu meie kodubörsil eriti jätkusuutlik oleks. Ma ei usu, et halvenenud majanduskeskkonna mõjud ettevõtete tulemustele lõppema hakkavad. Mulle näib, et mõne ettevõtte (näiteks Tallinna Kaubamaja) finantsnumbrid on saanud alles esimesed löögid. Seetõttu arvan, et juulikuine sügavik ei ole Tallinna börsi viimane sõna ja praegune kerge eufooria veidi ennatlik.

Eile said korraliku päevakäibe Tallinna Vee ja Tallinki aktsiatega tehtud tehingud, mõlemat umbes 20 miljoni krooni eest. Laevanduskontserni 7,8protsendiline aktsiatõus oli ka turuindeksi hoogsa üles liikumise peamine põhjus.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt