Katre Pilvinski • 18. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Rakvere trotsib majanduslangust

"Keskust on planeeritud aastaid ning keskus kestab aastakümneid, mitte pole ehitatud ühe majandustsükli jaoks," lausus keskuse arendaja Kobe Investmentsi juhatuse liige Andres Rjabov. "Majandus on tsükliline ning nii suurt investeeringut ei saa vaadata nii lühikeses perspektiivis."

Rjabovi sõnul on 93% keskuse pinnast praegu üürilepingutega kaetud.

Virumaa suurettevõtja, jaekaubandusketi OG Elektra juht ja omanik Oleg Gross tunnistas, et nii mõnigi pood on praegu Rakvere kesklinnast kolinud Põhjakeskusesse, kuid küll kolijad peagi naasevad.

Põhjakeskusesse viisid poed üle näiteks EMT müügiesindus, AS Sunorek ja riidepood Weekend.

"Arvan, et esimese hooga on nii nagu Vaala keskusega, et joostakse üksteist pikali ja teed on ummistunud, aga edaspidi loevad kõik väga usinasti oma raha. Ja teame, mis maksab praegu kütuseliiter, ning iga päev minna äärelinna suurtesse keskustesse kilomeetreid maha galoppides - see ei ole väikelinnadele iseloomulik," kommenteeris Gross Põhjakeskuse avamist.

Enim poode või esindusi kolib välja Tsentrumi ostukeskusest, kust öeldi Virumaa Teatajale, et seepärast neil rendipinnad veel tühjaks ei jää. Kõigi lahkujate asemele on leitud uued rentnikud ja kesklinnas jääb kaubandus alles.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt