28. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Feliks Mägus käis õiguskantsleri juures hotellide õigust nõudmas

"Käisime täna jah õiguskantsleriga kohtumas ja rääkisime talle oma mured ära. Kantsler võttis meie informatsiooni vastu ja lubas arutada, kas võib olla tegemist põhiseaduse rikkumisega või mitte," lausus Mägus ning lisas, et nende arvates on tegemist põhiseaduse rikkumisega.

"Ma loodan, et lähemal ajal võtab õiguskantsler ka seisukoha, ehk järgmisel (sellel - toim) nädalal," lausus Mägus, kelle sõnul käibemaksumäär oleks pidanud samaks jääma. "Parem lahendus oleks olnud see, kui oleks säilinud 5protsendiline käibemaksumäär," märkis Mägus.

Mäguse sõnul peaks riik lühiajalisest tulust kaugemale vaatama. "Ma saan ühest küljest aru valitsuse murest ja mõistan riigieelarve vajadusi, kuid meie tööstusharu seisukohast ja ka pikemas perspektiivis, tervet Eesti riiki silmas pidades, on see lühinägelik otsus. Kõigepealt annab see löögi meie sektorile ja siis kõigile, kes on meie sektoriga seotud, samuti riigituludele tervikuna," lisas ta.

Äripäeva konverentsil "Äriplaan 2009" lausus Mägus, et riik on majutussektorile selja keeranud ning tema sõnul 2009. aastal käibemaksumäär 18 protsenti on ülekohtune. Mäguse sõnul pole see ettevõtlust soosiv maksupoliitika ning ta arvas, et siinkohal on tegemist õiguste rikkumise ning ebavõrdse kohtlemisega.

Autor: Kaisa Tahlfeld

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt