Sirje Rank • 28. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

USA finantsturgude päästeplaan koos

"Ma arvan, et oleme sealmaal," ütles rahandusminister Henry Paulson.

Detailide kallal tuleb veel tööd teha, kuid ametlik teade kokkuleppest 700 miljardi dollarilise päästekava kohta tuli eile, veel enne seda, kui Aasia turgudel esmaspäeval jälle kauplemine hakkab.

Ilmselt on plaanis sees ka piirangud riigiabi kasutavate pankade juhtide töötasule ning sätted sellest, kuidas USA riik saab omandada osaluse ettevõtetes, mis oma hapuks läinud varad riigile müüb, kirjutas leht. Päästeplaani raha makstakse tõenäoliselt välja osade kaupa.

"Me töötasime kõik läbi," ütles senaator Judd Gregg, kes oli kõnelustel vabariiklaste partei pealäbirääkija. Kongressi alamkoja ametniku sõnul võib Esindajatekoda hääletada päästekava üle, kirjutas New York Times.

"Meil on väga hea meel edasiliikumisest ning parteide ühiste jõupingutuste pärast, et stabiliseerida meie finantsturud ja kaitsta meie majandust," ütles Valge Maja pressiesindaja. Edasi tuleb paketiga nõusse saada Kongressi liikmed, kes on olnud väga kriitilised hiiglasliku riigiabi paketi kinnitamise suhtes vaid napid nädalad enne novembrikuiseid presidendivalimisi.

Plaani järgi ostab USA rahandusministeerium finantsasutustelt üles kinnisvara tagatisega väärtpabereid ning muid hapuks läinud laene ja kohustusi. See peaks võimaldama pankadel uut raha sisse laenata ja laenude väljastamist jätkata. Tulevikus loodab USA valitsus omandatud varad maha müüa.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt