Kadrin Karner • 30. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Swedbank koondab Lätis sel ja tuleval aastal 10% töötajaid

"Olukorras, kus turg ei kasva, tuleb meeskonda vähendada," sõnas Avotinš. "Loobume 10 protsendist töötajatest, kuna turul on olukord raskemaks muutunud." Avotinš selgitas, et nõnda tahetakse tagada teenuse kvaliteet väiksema hulga inimestega ning samas saab tõsta alles jäänud töötajate palku.

Swedbanki peadirektor Eestis Priit Perens ütles, et erinevalt Läti Swedbankis toimunud ligi 200 inimese koondamisest Eestis ulatuslike koondamiskampaaniat ei tule, kuid tõdes, et lahkuvate töötajate asemele uusi ka ei võeta.

"Ulatuslikke koondamiskampaaniaid me ei plaani ja loodame nii jätkata ka tulevikus," ütles Perens aripaev.ee-le. "Oleme töömahtude vähenemisele reageerinud protsesside tõhustamise kaudu. See tähendab, et lahkuvate töötajate asemel ei püüa me igal juhul uut inimest palgata, vaid kujundame ümber olemasolevate töötajate tööülesandeid."

Läti olukorra kohta ütles Perens, et majandustsükkel kolmes riigis on erinevas arengufaasis, mistõttu tuleb rakendada ka erinevaid meetmeid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt