Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa pani kirja oma reformisoovid

  Maldamata ära oodata USA uue presidendi ametisse asumist, kogunevad ELi initsiatiivil sel nädalal Washingtonis 20 juhtiva tööstusriigi ja arengumaa valitsusjuhid, kus ELi eesistujariigi Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy need ettepanekud lauale paneb.
  Finants- ja majanduskriis on sedavõrd terav, et maailm ei saa jääda ootama isegi maailma suurima majandusruumi järele, tsiteeris Sarkozyd Financial Times.
  Samas on ka Euroopa üksmeelsus habras. "Närvilises olukorras nagu praegu on risk, et reguleerimisega minnakse liiga kaugele ning tehakse sellega rohkem kasu kui kahju," ütles Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt reedel tippkohtumise järel. Tema sõnul lepiti kokku põhimõtted, kuid detailides on liikmesriikide seisukohad väga erinevad.
  Nende põhimõtete järgi peaksid end ühiste reeglite ja järelevalve alla painutama kõik turud, territooriumid ja finantsasutused, sealhulgas maksuparadiisid, reitinguagentuurid ja riskifondid. Finantsinstitutsioonide aruandlusstandardid tuleb ühtlustada, et võimaldada tõhusamat järelevalvet. Vaja on reegleid, et ohjeldada liigseid riske ja finantsasutuste juhtide ülikõrgeid tasusid.
  EL tahab uut ja ulatuslikumat rolli Rahvusvahelisele Valuutafondile (IMF). "Tulevikus on uute kriiside ärahoidmise ülesanne IMFil, millel on olemas vajalik legitiimsus ja universaalsus, et olla uuendatud rahvusvahelise süsteemi keskmes," seisab ELi valitsusjuhtide erakorralise tippkohtumise lõppkommünikees.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Rootsi inflatsioon vähenes juulis
Rootsi inflatsioon langes juulis esimest korda alates jaanuarist, ja oli isegi grammike väiksem, kui oodati, kirjutab Dagens Industri.
Rootsi inflatsioon langes juulis esimest korda alates jaanuarist, ja oli isegi grammike väiksem, kui oodati, kirjutab Dagens Industri.
LETA uudisteagentuuri tabas küberrünnak
Lätis on aasta jooksul registreeritud suurenenud küberrünnakute arv, möödunud nädalavahetusel katkestas rünnak Läti uudisteagentuuri LETA töö mitmeks tunniks, vahendab Läti ringhääling.
Lätis on aasta jooksul registreeritud suurenenud küberrünnakute arv, möödunud nädalavahetusel katkestas rünnak Läti uudisteagentuuri LETA töö mitmeks tunniks, vahendab Läti ringhääling.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.