Üks küsimus: Kas Eesti monopolid kuritarvitavad oma võimu?

ÄP 14. jaanuar 2009, 00:00

Ants Promann, ASi Leibur tegevdirektor
Monopol on monopol. Kui konkurents asja ei reguleeri, siis monopol annab ise vastuse toimuva kohta. Loodan, et meie väikese Eesti ainuvalitseva positsiooniga suurte firmade juhid on nii aatelised ja eetilised ning mõtlevad ka Eesti hea käekäigu peale ega kuritarvita oma positsiooni.

Guido Pärnits, Ülemiste keskuse juht
Monopoli olemus ongi see, et ta mingis aspektis kuritarvitab oma positsiooni. Ma ei tea, kas meie monopoolses staatuses ettevõtted seda teevad, aga kindlasti viivad nad ellu iga äriinimese unistust - teenida maksimaalselt kasumit. Kui pole Ansipi ja Savisaare moodi mehi, kes püüavad hindu kontrolli alla saada, siis jätkub hinnatõus seni, kuni on tarbijaid.

Monopol pole kindlasti õiglane, ka kasumi kasutamine ei pruugi olla ratsionaalne ja äri edasiviiv, vaid võib olla väga ühe persooni keskne.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing