Oliver Kruuda lõpetab kahjumis ajakirjaäri

Indrek Kald 15. jaanuar 2009, 00:00

Äripäevale teadaolevalt informeeriti üleeile ajakirjade sulgemisest Kalev Meedia osakonnajuhte ning eile ka reatöötajaid. Töö kaotab sadakond inimest.

Kalev Meedia tegevjuhi Alar Pingi sõnul tingis ajakirjade sulgemisotsuse vajadus majanduskriisi valguses kuluartiklid üle vaadata, kirjutas kalev.ee. Pingi sõnul ei tulnud otsus äkki, vaid juhtkond oli ajakirjade sulgemise võimalusega juba mõnda aega arvestanud.

Esialgsete arvestuste kohaselt vähenevad pärast tegevuse peatamist trükimeedias Kalev Meedia kulud ühe kuu kohta umbes 3,5 miljonit krooni.

Ajakirjade Sporditäht ja Ärielu asutaja Donatas Narmont ütles eile Äripäevale, et Kalev Meedia ajakirjadel puudus täielikult turundustegevus. "Reklaamimüük absoluutselt puudus. Oli ainult aja küsimus, millal nii läheb," lisas ta. Narmonti sõnul on tal toimuvast kahju. "Sporditäht oli nii vana ja pikalt sisse töötatud kaubamärk, tegime 15 aastat seda ajakirja," rääkis ta.

"Kalev Meedia kahjum on ju kogu aeg teada olnud - see oli kolm korda suurem kui käive. Ka minu käest on korduvalt küsitud, et kuidas nii saab ühte ajakirja teha," rääkis Narmont. "Võib-olla oli see kahjum Kruudale nii väike raha, et ta võinuks ka kümme aastat seda lubada," lisas ta.

Ajakirja Sporditäht juhtiva Kalev Meedia sporditoimetuse juht Ivar Jurtšenko ei soovinud uudisest rääkida.

Ka ASi Kalev finantsdirektor Tarmo Maasikamäe keeldus eile ajakirjade sulgemist kommenteerimast. "Me teeme börsiteate selle kohta. Kahjuks praegu muid kommentaare ma anda ei saa," ütles ta.

"ASi Kalev juhatuse hinnangul on ajakirjade väljaannete peatamise ja töökohtade kaotamisega seoses tekkivad erakorralised kulud põhjendatud, kuna täna algatatud muudatuste tõttu saavutataval kulude vähenemisel peaks olema positiivne mõju ASi Kalev kontserni majandustegevusele tulevikus," kirjutas Kalev eile õhtul saadetud pressiteates.

Kalev Meedia sai juunis lõppenud majandusaastal 58 miljonit krooni kahjumit. Juulis alanud majandusaasta esimeses kvartalis oli puhaskahjum 23,2 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing