ERSO ooperigala tuleb taas

Kersti Inno 23. jaanuar 2009, 00:00

Seekord esinevad koos meie orkestriga Itaalia sopran Daniela Bruera ja USA tenor Donald Litaker. Daniela Bruera alustas muusikaõpinguid kodulinnas Cagliaris ja jätkas lauluõpinguid Giuseppe Verdi nimelises konservatooriumis Milanos.

1990. aastal võitis ta Associazione Lirica Concertistica Italiana konkursi Milanos, seejärel debüteeris Vivaldi oratooriumi "Juditha triumphans" ettekandel Napolis RAI sümfooniaorkestriga Alberto Zedda juhatusel. Ta on esinenud paljudes Euroopa tuntud ooperiteatrites (nt Milano La Scala, Deutsche Staatsoper, Deutsche Oper Berlin, Veneetsia La Fenice) selliste dirigentide nagu Riccardo Muti, Daniel Barenboimi, Alberto Zedda jpt juhatusel.

New Yorgis Juilliardi koolis õppinud ning end Itaalias täiendanud Donald Litaker on laulnud peaosi paljudes ooperimajades nii Euroopas kui ka Ameerika Ühendriikides, samuti Iisraelis, Jaapanis, Lõuna-Ameerikas ja Lõuna-Aafrikas.

Tema repertuaar sisaldab paljusid juhtivaid tenorirolle klassikalisest repertuaarist ning ta on ka nõutud 20. sajandi muusika interpreet ja tunnustatud kontsertlaulja.

Samuti on Litaker ka rahvusvaheliselt tunnustatud laulupedagoog, kes on andnud meistriklasse näiteks Iisraelis ja Itaalias ning tegutseb alalise professorina Karlsruhe Muusikakõrgkoolis.

Ooperigalal esitavad Daniela Bruera ja Donald Litaker aariaid ning duette Donizetti, Mozarti, Leoncavallo ja Verdi ooperitest.

Nagu ooperigalade puhul tavaks, esitab ERSO vokaalnumbrite eel ja vahel ka säravaid orkestripalu. Seekord on kavas avamängud Donizetti ooperile "Don Psaquale" ja Mozarti ooperile "Cosi fan tutte" ning intermetsod Mozarti, Mascagni ja Verdi ooperitest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing