Emafirma tõmbas tütarfirma põhja

Väinu Rozental 17. veebruar 2009, 00:00

Tartu maakohus rahuldas eile kinnisvara vahendusega tegelenud XL Kinnisvara OÜ pankrotiavalduse ning kuulutas ettevõtte maksujõuetuks. Makseraskused on ilmnenud ka samasse ettevõtete gruppi kuuluval TKA Ehituse OÜ-l.

XL Kinnisvara juhatuse liikme ja ühe omaniku Margo Lõhmuse sõnul sattus firma käivitamine 2007. aastal valele ajale ning käima see ei läinudki. "Raskes seisus on ka meie firma TKA Ehitus," tunnistas Lõhmus. "Kui pankrotistunud emafirmast raha ei tule, on ka see firma käpuli."

Eile avaldatud pankrotimääruse kohaselt ulatuvad XL Kinnisvara võlad 2,8 miljoni kroonini ning vara on firmal 2,2 miljoni krooni eest. "Põhivõlg on pangale," täpsustas XL Kinnisvara pankrotihaldur Einar Vallandi. Tema sõnul võtsid XL Kinnisvara omanikud pangast laenu ning ostsid Tartus Tähe tänavas asuvas hoones büroopinna. "Praegu ei maksa see pind vist isegi enam nii palju, et pank laenuraha tagasi saaks," lisas Vallandi.

XL Kinnisvara oli mõeldud emafirma Tartu Kinnisvaraarenduse objektide müümiseks. Tartu Kinnisvaraarendus on rajanud mitmeid kortermaju Tartus, ridaelamud Ihastes ja eramud Tartu lähedal Kõrvekülas.

Tartu Kinnisvaraarenduse pankrotihalduri Sirje Taela andmeil on firmal kohustusi 31 miljoni krooni eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing